Bespaar duizenden euro’s op kantoorhuur

De griep gaat al een tijdje rond. Dat betekent standaard een paar collega’s hoestend en proestend achter hun bureau. Dat lijkt minder erg dan het doet vermoeden. Daarnaast heeft nu het COVID-19 virus veel nieuwe inzichten opgeleverd.

Geplaatst door: AEDmaster

Bespaar duizenden euro’s op de kantoorhuur

De griep gaat al een tijdje rond. Dat betekent standaard een paar collega’s hoestend en proestend achter hun bureau. Dat lijkt minder erg dan het doet vermoeden. Daarnaast heeft nu het COVID-19 virus veel nieuwe inzichten opgeleverd die u wellicht kunnen helpen bij de juiste keuze voor een kantoor. Waarom een kantoorruimte huren, terwijl wellicht een flexplek een veel betere optie is? Goedkope Kantoorruimte legt uit.

“Ik werk me er wel doorheen”

In andere bedrijven ligt de helft van het personeel op bed. Maar niet bij jou. Want jij hebt toegewijd personeel. Die melden zich niet ziek met een lichte hoofdpijn, maar zitten ook met koorts gewoon te typen achter hun bureau. Daar kun je trots op zijn, want een goed gevuld kantoor duidt op veel productiviteit. Niet dus. Een zieke werknemer functioneert niet of nauwelijks. Die is op kantoor om aanwezig te zijn, niet om daadwerkelijk iets bij te dragen. Dus houdt hier rekening mee bij het huren van uw kantoor!

Thuiswerken en flexplekken

Moet je, als werkgever, het heft in handen nemen en durven te veranderen van een conservatieve wijze naar een meer passende oplossing van deze tijd? Eigenlijk weet u wellicht al het antwoord op deze vraag, omdat ook u de nodige last heeft ondervonden van het COVID-19 virus. Wat blijkt de zorg voor zieke medewerkers wordt gedekt, zelfs door de overheid. Echter uw vaste kosten, zoals kantoor huur, vallen onder het ondernemingsrisico. Is dat eerlijk? Nee, maar het is wel de werkelijkheid. Wellicht is een flexplek huren toch niet zo’n slechte keuze?

U bent nu nog verplicht om uw zieke werknemers naar huis te sturen. Zij zijn dus niet meer welkom op kantoor, maar wat gaat u doen als COVID achter de rug is? Kiest u voor een combinatie van flexplekken en thuiswerken of gaat u terug naar de ‘’oude situatie’’ van kantoor huur? 

Van kantoor naar een flexplek

Het kan dus zeer verstandig zijn om een flexplek te huren. Dit kan tegenwoordig verspreid over het hele land. Dus of nu een flexplek in Rotterdam zoekt of u kleinere kantoorruimte in Amsterdam.  Wij, van Goedkope Kantoorruimte, adviseren u graag.  U moet de afweging maken om van traditionele kantoor huur wellicht over te stappen naar de moderne manier van werken, namelijk flexwerken. Misschien kan u wellicht een kleiner kantoor huren en uw flexplekken uitbreiden. Hierdoor loopt u minder risico en houdt u de kosten laag. Daarnaast kunnen uw medewerkers efficiënter met hun tijd omgaan, doordat de reistijd en onnodige vergadermomenten beperkt worden. Oftewel een win-win situatie! 

Tot slot: Tips om ziekte te voorkomen

Beter voorkomen dan genezen, dus een aantal tips om ziekte te vermijden op kantoor:

  • Vermijd zoveel mogelijk handcontact onder je collega’s;
  • Was vaak je handen, wanneer je meer dan 5 keer per dag je handen wast dan heb je 45% minder kans op een verkoudheid;
  • Gebruik desinfecterende gel, vooral na wc-bezoek of contact met de collega’s;
  • Houd je bureau schoon;
  • Zet eens een raam open op kantoor, frisse lucht is beter dan de lucht in gesloten ruimtes.

 Goedkope Kantoorruimte   

Bedrijvengids Geplaatst door
AEDmaster

AEDmaster

Violenstraat 38, 9712 RJ  Groningen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.