Minder kalk? Dat kan!

Kalkaanslag, bijna iedereen heeft er wel last van. Heel vervelend om schoon te maken, maar wat doet kalkaanslag eigenlijk met de apparatuur in huis?

Geplaatst door: Lubron Waterbehandeling

Schoonmaken voldoende?

Heb je er wel eens aan gedacht wat kalkaanslag met jouw apparatuur in huis kan doen? Één ding kan ik je vertellen, je krijgt niet alle kalkaanslag weg met alleen schoonmaken. Wij leggen je uit hoe dit in elkaar zit en wat je hier tegen kan doen!

Een waterontharder biedt hierin uitkomst! Bij waterontharding door ionenuitwisseling wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk proces: de eigenschap van bepaalde stoffen om selectieve ionen aan zich te binden. De synthetische materialen die van dit principe gebruik maken, zogeheten ionenwisselaarsharsen, zorgen dat voor elk opgenomen ion een ander ion wordt afgegeven. Bij waterontharding worden met name calcium- en magnesiumionen uitgewisseld tegen natriumionen.

Waterontharders worden gebruikt om water vrij te maken van calcium en magnesium. Na een bepaalde hoeveelheid water onthard te hebben, zal het hars van de ontharder verzadigd zijn. Het hars wordt dan geregenereerd door te spoelen met een zoutoplossing. Voor de aanmaak van deze zoutoplossing moet een hoge kwaliteit zeer zuiver zout gebruikt worden die niet vervuild is door chemische bindmiddelen of andere additieven.

   

Minder kalk maar ook duurzaam?

Minder tijd doorbrengen met je poetsdoek en schoonmaakmiddelen is niet het enige voordeel wat aan het gebruik van ontkalkt water zit. Naast een douche zonder kalkaanslag, bespaar je energie omdat apparaten kalkvrij veel zuiniger werken. De wasmachine hoeft niet meer ontkalkt te worden en ramen blijven streeploos schoon. Er blijft minder kalk achter op tegels, kranen, douchewanden en apparatuur als kranen, vaatwassers, wasmachines, waterkokers en koffiezetapparaten. Ontkalkt water scheelt dus heel wat poetswerk en er is minder kalkreiniger nodig.

Er gaat veel energie verloren als gevolg van kalkafzettingen in tal van apparaten in een woning, van boilers tot waterkokers en wasmachines. Een dun laagje kalk zorgt al voor 10% extra energieverbruik. Door ontkalkt water te gebruiken, wordt kalkaanslag geminimaliseerd en blijven apparaten optimaal functioneren. De apparaten hoeven veel minder vaak ontkalkt te worden en de levensduur wordt verlengd.

Of het nu gaat om kleine toepassingen in huis of horeca, of grote toepassingen in de industrie en utiliteitsgebouwen. Door het water te ontkalken met behulp van waterontharders, worden kalkafzettingen geminimaliseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de geldende normen. Er wordt gekeken welke (combinatie van) technieken voor de specifieke situatie het optimale resultaat levert. Dit kan onder andere door waterontharders die werken met ionenuitwisseling en door het gebruik van additieven. Wij danken onze goede reputatie aan het leveren van uitstekende kwaliteit en prijs, maar vooral ook aan onze zorg om waterontharders op de juiste wijze toe te passen.

Kijk voor meer informatie over onze waterontharders op www.lubron.eu!

Bedrijvengids Geplaatst door
Lubron Waterbehandeling

Lubron Waterbehandeling

Mechelaarstraat 38, 4903 RE  Oosterhout

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.