Noodverlichting (beheer)

We informeren u graag over de noodzaak (wettelijk vereiste) en wenselijkheid van jaarlijks controleren, testen en onderhouden van uw noodverlichting!
LEES VERDER

tip; Onderhoud noodverlichting (bouwbesluit)

 

Als we kijken naar led-verlichting dan is vanuit het oogpunt van levensduur en betrouwbaarheid van de lichtbronnen toepassing hiervan in noodverlichting ook een logische keuze. Omdat in ieder geval een deel van de noodverlichting permanent brandt is ook als we kijken naar het energieverbruik de keuze voor led logisch.

 

Periodiek onderhoud noodverlichting

Ondanks dat ledverlichting en de bijbehorende noodverlichtings-armaturen vrijwel niet aan slijtage onderhevig zijn en de lichtbronnen een veel langere levensduur kennen dan alternatieven is regelmatig onderhoud bij noodverlichting wel noodzakelijk!

 

Jaarlijks onderhoud van uw noodverlichting

Omdat mensen ten allen tijde moeten kunnen vluchten en dit alleen te realiseren is met werkende en goed onderhouden noodverlichting is in het bouwbesluit vastgelegd dat jaarlijks onderhoud verplicht is. Tijdens dit jaarlijkse onderhoud aan de noodverlichting in uw gehele pand wordt de verlichting gecontroleerd op werking, vindt er een visuele inspectie van het armatuur plaats en wordt de stroomvoorziening gecontroleerd op autonome werking.

 

Maakt u gebruik van centrale of decentrale noodverlichting?

In het geval van decentrale noodverlichting is de batterij of accu voor de stroomvoorziening in het armatuur geplaatst. Dit houdt in dat we onze jaarlijkse inspectie niet alleen de correcte werking van de lichtbron maar ook de capaciteit van de stroomvoorziening per armatuur zullen meenemen.

 

Brandt noodverlichting permanent?

Een deel van de noodverlichting dient conform wettelijke richtlijnen permanent te branden indien er personen aanwezig zijn in het pand. De zogenaamde transparantverlichting (voorzien van pictogrammen) dient altijd goed zichtbaar te zijn. 

 

Vervangen van uw huidige noodverlichting door led?

Indien u besluit om uw gebouw (deels) te voorzien van led-verlichting dan is vervanging van de bestaande noodverlichting door led vaak een goede keuze. We komen helaas nog vaak tegen dat de transparantverlichting achterstallig onderhoud kent waardoor de lichtopbrengst aanzienlijk minder is geworden. Daarnaast vergroot u door op de juiste plaatsen goede noodverlichting aan te brengen de veiligheid van de gebruikers van uw pand. Iets waar u wellicht niet dagelijks bij stilstaat maar wat in geval van een calamiteit essentieel kan zijn! 

 

Persoonlijk advies lednoodverlichting

Wilt u meer informatie over de controle en het onderhoud van uw noodverlichting, neem dan contact op met Aad Koudijs van Pre-Lite in Almere. Pre-Lite is de ledspecialist voor VVE’s, openbare gebouwen, ruimtes en scholen en levert vanuit haar eigen productiefaciliteit hoogwaardige ledverlichtingsproducten. U kunt Aad rechtstreeks bereiken, telefoon 088-2366050 of per e-mail info@pre-lite.nl

 

Kijk voor meer informatie over Pre-Lite en onze diensten voor VVE's op www.pre-lite.eu

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties
Pre-Lite
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.