Brandveiligheid meterkasten VVE

Een aanzienlijk deel van de branden ontstaan in de meterkast. De meterkast is een belangrijke plek in een woning. Mocht er hier iets mis gaan, zoals het uitbreken van een brand, heeft dit vaak grote gevolgen.....

Geplaatst door: Deap Bouwvisie

Is uw meterkast brandveilig afgedicht?

Een aanzienlijk deel van de branden ontstaan in de meterkast. De meterkast is een belangrijke plek in een woning. Mocht er hier iets mis gaan, zoals het uitbreken van een brand, heeft dit vaak grote gevolgen. Het brandwerend en rookdicht afdichten van meterkasten is daarom van essentieel belang. Helaas zien we heel vaak terugkomen dat hier geen aandacht aan is besteed.

De brand beperken, vertragen en de rook weren.

Gebouwen worden ingedeeld in kleine stukjes (compartimentering) om het uitbreiden van een brand tegen te gaan of te vertragen binnen de gestelde tijdsduur. In een brandcompartiment zorgt de gehele constructie (muren, plafonds, deuren en ramen) ervoor dat een brand binnen de gestelde tijdsduur niet verder kan uitbreiden en dat rook zich niet verspreidt. Doorvoeren voor zaken als elektriciteitsleidingen, meterkasten en datakabels spelen hierbij een belangrijke rol. Deze moeten met de juiste oplossing brandwerend en rookdicht worden gemaakt zodat vuur, rook en giftige gassen zich niet kunnen verspreiden naar andere ruimten. 

Meterkast niet brandwerend afgedicht‎Zie hierboven een meterkast waarbij de doorvoeren niet brandwerend zijn afgedicht.

Meterkast voorzien van brandwerende afdichtingen‎Hierboven dezelfde meterkast voorzien van brandwerende afdichting.

Controle Deap bouwvisie

Wilt u weten of de meterkasten binnen uw VVE wel brandwerend veilig zijn? Laat het vrijblijvend controleren door Deap bouwvisie. Mocht deze brandwerend afgedicht moeten worden, stellen wij u direct op de hoogte. Wij kunnen deze brandveilig dichten en voorzien van de juiste certificering. Wacht niet te lang, veiligheid voorop!

Neem contact met ons op!

Bedrijvengids Geplaatst door
Deap Bouwvisie

Deap Bouwvisie

Gyroscoopweg 25, 1042AC  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.