Deap Bouwvisie

Deap Bouwvisie

Gyroscoopweg 25, 1042AC  Amsterdam

Over ons

Deap Bouwvisie is een onafhankelijk en landelijk opererend  ingenieurs- en adviesbureau, gespecialiseerd in brandveiligheid en bouwkundige zaken. Onze inspecteurs en adviseurs zijn niet enkel vakkundig opgeleid als brandpreventie deskundigen maar hebben ook jarenlange ervaring op bouwkundig gebied.

Iedere gebouweigenaar, woningcorporatie, horeca-eigenaar of uitbater en vereniging van eigenaren dient vanuit hun zorgplicht of vanwege wetgeving hun pand brandveilig te maken. Ook bij nieuwbouw, een verbouwing, renovatie of uitbreiding dient er een brandveiligheid- en vluchtweg adviesplan met de juiste maatregelen te worden opgesteld.

Wij bieden u diverse adviezen bij het indienen van omgevingsvergunningen en gebruikersmeldingen, maar ook om de bestaande brandveiligheid van uw gebouw te controleren door middel van bijvoorbeeld een brandveiligheid QuickScan.

Door middel van onze quickscan krijg je een direct beeld of er iets mis is met de brandveiligheid van uw object conform wetgeving.

Brand is gelukkig iets waar we niet dagelijks mee bezig zijn. Toch zijn er een ca 67.000 claims bij verzekeraars waarbij de schade last op 225 miljoen euro op jaarbasis door verzekeraars is uitgekeerd in 2020. Daarnaast zijn er jaarlijks 50 branden die een dodelijke afloop hebben. Bijna elke week is het raak: brand in een appartementencomplex. De gevolgen zijn niet te beschrijven, dus laat uw complex controleren op brandveiligheid!. Niet alleen in oude complexen, maar ook in appartementengebouwen die nog maar enkele jaren geleden zijn opgeleverd.

brandveiligheidsinspectie vluchtplan vve

Het is belangrijk dat alle eigenaren en bewoners zich bewust zijn van de risicos en hun zorgplicht vanuit de wetgeving nakomen conform artikel 1A Woningwet. Brandveiligheid is geen “optie”.

Vanuit Deap Bouwvisie controleren wij uw appartementencomplex op de risicos van brand. Dit doen wij doormiddel van een quickscan, Vanuit een desk research naar een visuele inspectie naar een rapportage. De quickscan geeft u als eigenaar of beheerder inzicht in de feitelijke situatie.

Onze scans in het kader van brandveiligheid doen wij op een aantal onderdelen:

Bouwkundig:                    

Hierbij kunt u o.a. denken aan controles op bouwkundige doorvoeren, beglazing, deuren etc. en aan welke eisen de wanden moeten voldoen. Factoren als brand overslag, doorslag en vluchtwegen moeten ook gecontroleerd worden.

Installatietechnisch:

Hierbij kunt u o.a. denken aan een controle op brandkleppen, rookmelders, controle logboek brandmeldcentrale en een NEN 3140 inspectie. Met de NEN 3140 inspectie controleren wij de meterkasten i.v.m. de laadpalen voor de parkeergarages.

Procesmatig:

Hier kunt u o.a. denken aan begeleiding bij een aanbesteding in geval de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Controle bij de uitvoering t/m oplevering. 

Wilt u meer informatie?

www.deapbv.nl

info@deapbv.nl

020-7910290

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.