Brandveiligheid Quickscan

De QuickScan brandveiligheid brengt in kaart waar het gebouw aan moet voldoen conform wet- & regelgeving. Zijn de vluchtwegen wel of niet op orde? Voldoen de schachten en/of brandscheidingen wel of niet? Is de brandmeldinstallatie op orde?

Geplaatst door: Deap Bouwvisie

De QuickScan brandveiligheid brengt in kaart waar het gebouw aan moet voldoen conform wet- en regelgeving. Zijn de vluchtwegen op orde? Voldoen de schachten en/of brandscheidingen? Is de brandmeldinstallatie op orde?

Tijdens de inspectie wordt gekeken naar bouwkundige voorzieningen en installaties op het gebied van brandveiligheid. Aan de hand van een checklist conform het Bouwbesluit vindt een stapsgewijze inspectie plaats, die resulteert in een rapportage met bevindingen en verbeterpunten. Met dit advies krijgt u inzicht in welke maatregelen er genomen moeten worden om te voldoen aan de regelgeving brandveiligheid. Indien gewenst, kunnen wij een kostenraming toevoegen.

Door ons een QuickScan brandveiligheid in uw pand te laten uitvoeren, krijgt u inzicht in de brandveiligheid van uw pand. De aangeboden inspectie wordt steekproefsgewijs uitgevoerd en een aantal belangrijke inspecties worden visueel uitgevoerd en gerapporteerd. Hierbij kunt u denken aan de volgende punten:

Brandveiligheid in de woningen

Wij inspecteren een aantal door de VvE beschikbaar gestelde woningen op brandveiligheid en de kans op brandoverslag. Hierbij wordt gekeken naar onder andere:

  • Aanwezigheid en werking van rookmelders.
  • Brandwerende doorvoeringen en afwerkingen, inclusief het aanwezig zijn van brandmanchetten of brandvlinderkleppen waar ventilatie- en CV-installaties op schachten/brandcompartimenten zijn aangesloten.
  • Aanwezigheid en werking van automatische deurdrangers.

Brandveiligheid van CVZ en technische ruimten

Wij inspecteren de volgende zaken:

  • Brandwerende afwerkingen van doorvoeringen en de correcte toepassing en installatie van brandwerend materiaal en brandwerende deuren.
  • Inspectie of de centrale technische ruimten voldoende brandwerend zijn afgewerkt.
  • Controle van vluchtwegen.
  • Visuele inspectie of brandpreventie-installaties en blusmiddelen correct zijn aangebracht, functioneren en worden onderhouden/gekeurd.
  • Bij aanwezigheid van elektrische auto’s in parkeergarages controleren wij visueel of de laadpalen brandveilig en voldoende afgezekerd elektrisch zijn aangesloten op de CVZ-meterkast.

Moet uw pand gecontroleerd worden op brandveiligheid? Neem contact op met Deap Bouwvisie.

Bedrijvengids Geplaatst door
Deap Bouwvisie

Deap Bouwvisie

Gyroscoopweg 25, 1042AC  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.