Brandveiligheid Vereniging van Eigenaren

Gemiddeld breekt er bijna elke dag ergens in Nederland brand uit in een appartementencomplex. Vaak met ingrijpende gevolgen, waarbij de verzekeraar de schade vaak niet volledig dekt. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen om dit te voorkomen.

Geplaatst door: Deap Bouwvisie

‘Gemiddeld breekt er bijna elke dag ergens in Nederland brand uit in een appartementencomplex. Vaak met ingrijpende gevolgen waarbij de verzekeraar de schade vaak niet volledig dekt.

Het is daarom van belang dat een vereniging van eigenaren (VvE) voorzorgmaatregelen neemt om deze vaak kostbare en ongewenste schades, die kunnen ontstaan bij het uitbreken van brand, te voorkomen.

Tenslotte gaat het om de veiligheid te waarborgen van personen, maar ook uw kostbare woning en inboedel in het woongebouw’.

Deap Bouwvisie

Deap Bouwvisie is een onafhankelijk en landelijk werkende adviesbureau op het gebied van brandveiligheid. Wij kunnen u van dienst zijn om uw pand te controleren of deze brandveilig is. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en zijn opgeleid als brandpreventiedeskundige.

Laat u adviseren

De bouwregelgeving schrijft de minimale eisen van brandveiligheid voor. Wilt u échte veiligheid? Wij verlenen u daarom onafhankelijk en maatwerk advies, specifiek en van toepassing op uw woongebouw.

Brandveiligheidsscan

Door een brandveiligheidsscan uit te voeren in uw pand kunnen wij een rapportage aanleveren met onze bevindingen, aandachtspunten en adviezen ten behoeve van de brandveiligheid.

Wij beoordelen niet alleen bouwkundige en installatietechnische zaken, maar bespreken ook met u hoe één en ander organisatorisch in uw woongebouw geregeld is. Met het advies, de aandachtspunten en bevindingen die wij in ons rapportage vermelden, kunt u met uw verzekering afspraken maken over de juiste verzekeringsvoorwaarden en welk pakketten van toepassing kunnen zijn voor uw woongebouw.

brandveiligheidsinspectie

Wat controleren wij ?

Met de brandveiligheidsscan controleren wij onder andere;

Rookmelders

De wettelijke verplichting dat vanaf 1 juli 2022 iedere woning voorzien moet zijn van een rookmelder welke voldoet aan de EN 14604.

Zelfsluitende deurdrangers

Het toepassen van zelfsluitende deurdrangers is verplicht bij nieuwbouw woningen.

Technische ruimtes

Een technische ruimte groter dan 50 m2 of met een opstelplaats van CV ketels met een vermogen van meer dan 130 kW is een brandcompartiment en dient zestig minuten brandwerend te zijn afgewerkt.

Brandwerende doorvoeringen

Het afwerken van brandwerende doorvoeringen van installaties die door een brandwerende schacht heen lopen.

Vluchtwegen

Zijn er voldoende vluchtwegen en vluchtmogelijkheden indien brand ontstaat? Zijn er geen obstakels in de vluchtroutes zoals bijvoorbeeld een scootmobiel die het veilig vluchten kunnen belemmeren?

Electrische auto’s in parkeergarages

Wat is het risico indien een elektrische auto in een ondergrondse parkeergarage in brand staat? Welke maatregelen kan een VvE als voorzorg nemen?

Uitgebreide brandveiligheid adviesplan

Indien de scan aanleiding geeft tot nader onderzoek, kunnen wij een uitgebreide brandveiligheid adviesplan opstellen. Met dit plan wordt aan de hand van het Bouwbesluit op detail/artikelniveau ingezoomd op de aangetroffen gebreken.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op via www.deapbv.nl  of bel ons op 020 791 02 90 voor een vrijblijvende offerte of adviesgesprek.

Bedrijvengids Geplaatst door
Deap Bouwvisie

Deap Bouwvisie

Magneetstraat 5, 1014 CC  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.