Dakluik renovatie appartementencomplex

De appartementencomplexen waren verouderd en daardoor niet goed geïsoleerd. Naast het vervangen van de dakisolatie en de dakbedekking hebben WonenBreburg en Van Haperen Dakbedekkingen gekozen voor de dakluiken van Staka.

Geplaatst door: Staka Bouwproducten B.V.

Renovatie WonenBreburg, Van Haperen Dakbedekkingen

In 2016 is door WonenBreburg een aanbestedingstraject uitgezet voor renovatie van 302 woningen gelegen aan de Epelenberg e.o. te Breda. Deze aanbesteding is gewonnen door van Wijnen Rosmalen BV, van wie van Haperen Dakbedekkingen als één van de vaste partners van WonenBreburg de opdracht heeft gekregen voor het onderdeel dakrenovatie.

Doelstellingen

  • Woongenot verhogen door de appartementencomplexen ter vernieuwen en te verbeteren.
  • Het behalen van een hoger energielabel door te investeren in energiebesparing en verbetering van de isolatiewaarde.
  • Het creëren van veilige daktoegangen voor jaarlijkse controle/onderhoud aan het dak.

Aanpak

De appartementencomplexen waren verouderd en daardoor niet goed geïsoleerd. Voor de daken heeft WonenBreburg samen met Van Haperen Dakbedekkingen BV gekeken naar de mogelijkheden om de isolatiewaarde van de daken te verhogen conform de eisen uit het Bouwbesluit. Naast het vervangen van de dakisolatie en de dakbedekking hebben WonenBreburg en Van Haperen Dakbedekkingen gekozen voor de dakluiken van Staka.

Tijdens het groot onderhoud worden de binnenkanten van de woningen vernieuwd en de buitenzijde opgefrist. Daarnaast maakt het vernieuwen van de dakisolatie en dakbedekking ook deel uit van de renovatie. Om veilige daktoegangen te creëren worden tevens 25 dakluiken geplaatst die voorzien zijn van een losse opsteekladder.

Planning

Het complex wordt in fases gerenoveerd. In december 2016 zijn de eerste renovaties afgerond. De laatste zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 afgerond worden. Dakluiken zelf worden in twee fases geleverd en geïnstalleerd.

Staka Daktoegangen voor woningbouwcorporaties


De daktoegangen van Staka worden veelvuldig toegepast in renovatieprojecten van woningbouwcorporaties. Met Staka kiest u voor:

  • Een hoge isolatiewaarde: Rc-waarde van 3,81 in deksel en bij de Staka TopAccess dakluiken een U- waarde van 0,21 W/m2K voor de gehele constructie.
  • Zekerheid: De dakluiken zijn voorzien van een KOMO-attest en worden geleverd met 10 jaar garantie.
  • Veiligheid: Afhankelijk van de situatie combineert u het dakluik met een ladder of trap zodat u een veilige oplossing heeft voor iedere situatie.
Bedrijvengids Geplaatst door
Staka Bouwproducten B.V.

Staka Bouwproducten B.V.

Innovatiepark 16, 4906 AA  Oosterhout

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Staka Bouwproducten B.V.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.