De Groene Kaap

Katendrecht wordt sinds jaren als een van de hotspots van Rotterdam bestempeld. En dat is niet voor niets. Het voormalige havengebied wordt omgevormd tot een aantrekkelijke stadswijk.

Geplaatst door: Gorter Group bv

In het entreegebied van Katendrecht heeft Stebru De Groene Kaap ontwikkeld én gerealiseerd: 450 nieuwbouw huur- en koopwoningen in vijf stoere havengebouwen. Het gebied wordt gekenmerkt door hoven, loopbruggen en daktuinen. Om de daktuinen op de vijf woontorens te bereiken, koos Stebru voor toepassing van hetzelfde aantal dakluiken van Gorter. 

Waarom RHT?
Voor de toegang tot de daken van De Groene Kaap zijn vijf RHT-dakluiken van Gorter toegepast. Deze dakluiken hebben een ongekend hoge isolatiewaarde, waarmee ze een belangrijke bijdrage leveren aan de energieprestatie van de bouwwerken waarin ze worden toegepast. Het spreekt voor zich dat de luiken ook doen waar ze voor gemaakt zijn: het realiseren van een veilige toegang tot het dak. Een onmisbare prestatie voor de onderhoudsploeg die verantwoordelijk is voor het onderhoud aldaar. 

Inclusief trap
Gorter levert haar luiken bij voorkeur met eigen ontworpen klimmiddelen. De combinatie zorgt voor een optimaal veilige toegang tot het dak. De Groene Kaap is uitgerust met vijf Scherentreppen. Deze trappen -en ook de ladders van Gorter- zijn speciaal ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen, geen knelgevaar voor handen en tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen.

Opdrachtgever: Stebru Bouw Nieuwerkerk Ad Ijssel
Investeerder: Altera Vastgoed
Ontwikkelaar: Stebru
Architect: Bureau Massa 
Tuinontwerp: LOLA Landscape Architects
Engineering daktuinen: Binder Groenprojecten
Dakdekker: H.D.O. Dakdekkingen BV
Retentiedaken en daktuinen: Optigrün Benelux

Meer informatie over Gorter: www.gorterluiken.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.