De VvE; een democratie
In de vereniging van eigenaren (VvE) komt besluitvorming tot stand door de leden. Jaarlijks wordt er een vergadering gehouden waarin de VvE-beheerder of het VvE-bestuur een aantal voorstellen aan de vergaderingen voorlegt.
Een ledenvergadering in de VvE vindt over het algemeen (tenminste) één keer per jaar plaats. De voorstellen die op de agenda staan gaan onder andere over financiën en over onderhoud op de korte en lange termijn. Volgens democratisch principe wordt een voorstel aangenomen als de meerderheid vóór het voorstel stemt.
In een vereniging waar bijvoorbeeld een woningcorporatie de meerderheid van de stemmen heeft kan het voor de minderheid lastig zijn om zich neer te leggen bij de genomen besluiten. Zeker als de minderheid het gevoel heeft dat de eigenaar met de meerderheid van de stemmen besluiten 'doordrukt' of bij de besluitvorming onvoldoende het belang van de minderheid in het oog houdt.
Hoe voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen de meerderheid en de minderheid in de vereniging? Op mijn website schreef ik hier een blog over. Klik op de link en lees meer over deze veel voorkomende situatie in verenigingen van eigenaren: https://fusemediation.nl/vve-vereniging-van-eigenaren-stemmen/
Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.
Inloggen