De VvE; een democratie

In de vereniging van eigenaren (VvE) komt besluitvorming tot stand door de leden. Jaarlijks wordt er een vergadering gehouden waarin de VvE-beheerder of het VvE-bestuur een aantal voorstellen aan de vergaderingen voorlegt.

Geplaatst door: Fuse Mediation

Een ledenvergadering in de VvE vindt over het algemeen (tenminste) één keer per jaar plaats. De voorstellen die op de agenda staan gaan onder andere over financiën en over onderhoud op de korte en lange termijn. Volgens democratisch principe wordt een voorstel aangenomen als de meerderheid vóór het voorstel stemt. 

In een vereniging waar bijvoorbeeld een woningcorporatie de meerderheid van de stemmen heeft kan het voor de minderheid lastig zijn om zich neer te leggen bij de genomen besluiten. Zeker als de minderheid het gevoel heeft dat de eigenaar met de meerderheid van de stemmen besluiten 'doordrukt' of bij de besluitvorming onvoldoende het belang van de minderheid in het oog houdt.

Hoe voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen de meerderheid en de minderheid in de vereniging? Op mijn website 
schreef ik hier een blog over. Klik op de link en lees meer over deze veel voorkomende situatie in verenigingen van eigenaren: https://fusemediation.nl/vve-vereniging-van-eigenaren-stemmen/ 
 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Fuse Mediation

Fuse Mediation

, 0000 AA  Delft

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Fuse Mediation
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.