Dit zijn de voordelen van schaftwagens voor een verbouwing

Eens in de zoveel tijd moet een appartementencomplex verbouwd worden. Hierdoor weet men zeker dat het gebouw aan de nieuwste voorschriften voldoet.

Gepubliceerd: 02 augustus 2023

Eens in de zoveel tijd moet een appartementencomplex verbouwd worden. Hierdoor weet men zeker dat het gebouw aan de nieuwste voorschriften voldoet. Tegelijkertijd vinden de bewoners het uiteraard fijn om via bijvoorbeeld een gerenoveerde hal naar de deur van hun appartement te lopen. Er zijn vele zaken die een impact kunnen hebben op deze verbouwing, waaronder schaftwagens. In deze blog leer je wat de mogelijkheden zijn van een schaftwagen tijdens een verbouwing van een appartementencomplex.

De verbouwing wordt sneller afgerond

In de eerste plaats is een schaftwagen van onschatbare waarde bij de renovatie van een flatgebouw, omdat het een handige en veilige plek is om gereedschap, materialen en apparatuur op te slaan die nodig zijn voor het renovatieproces. Hierdoor hoeven de bouwvakkers niet meer voortdurend heen en weer te lopen/reizen van hun voertuig naar de plaats van het werk, waardoor ze zowel tijd als energie besparen. Als gevolg hiervan zal de verbouwing ook een stuk sneller worden afgerond. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een schaftwagen kopen een van de eerste dingen is die aannemers besluiten te doen wanneer ze gespecialiseerd zijn in het renoveren van appartementengebouwen.

Bewoners hebben minder last van de verbouwing

Ten tweede is een schaftwagen handig voor de renovatie van een flatgebouw omdat het een speciale ruimte biedt voor de bouwvakkers om pauzes te nemen en te lunchen. Hierdoor kunnen ze weg van de bewoners in één ruimte blijven wanneer ze even niet aan het werk zijn, wat betekent dat de huurders niet veel last hebben van de bouwvakkers in hun dagelijks leven. Dit zorgt weer voor minder stress en verstoring voor de omwonenden tijdens de verbouwing.

Bouwvakkers worden productiever

Verder is een bouwkeet een handig hulpmiddel bij de renovatie van een flatgebouw omdat het een comfortabele werkruimte biedt voor arbeiders. Het biedt bescherming tegen de elementen, waardoor het voor werkers gemakkelijker is om geconcentreerd te blijven als ze niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen of weersomstandigheden. Dit is met name handig wanneer er aan de buitenkant van het gebouw wat moet worden gedaan. Werknemers hebben ook gemakkelijk toegang tot al hun gereedschap en materialen, zodat ze niet heen en weer hoeven te lopen tussen de bouwplaats en hun gereedschapshok. Door bouwvakkers een speciale ruimte te bieden om hun spullen op te bergen en pauzes te nemen, kunnen ze dus de hele werkdag productief blijven.

Een vergaderruimte om de bouwplannen te bespreken

Tevens is een schaftwagen is een waardevol hulpmiddel tijdens de renovatie van appartementengebouwen, omdat het bouwvakkers een ruimte biedt om vergaderingen te houden. De bouwkeet dient als plek voor bouwvakkers om gereedschap en materialen op te slaan, plannen en strategieën met collega’s te bespreken, blauwdrukken en veiligheidsprotocollen door te nemen en papierwerk te beheren. Hierdoor speelt deze plek een belangrijke rol bij het bieden van een veilige en comfortabele ruimte voor alle betrokkenen van het project om vergaderingen te houden en hun taken op de bouwplaats uit te voeren.

Razendsnel op locatie

Als vijfde is het zo dat een bouwkeet razendsnel kan worden verplaatst. Dit is met name handig wanneer er een probleem is in een flatgebouw dat na toestemming van de VVE onmiddellijk moet worden opgelost. De aannemer kan de schaftwagen inclusief gereedschap binnen mum van tijd brengen, waardoor bouwvakkers voorzien zijn van alles wat ze nodig hebben qua gereedschap en faciliteiten om een bepaalde klus uit te voeren. De flexibiliteit van een bouwkeet is dan ook iets wat een groot verschil kan maken tijdens het renoveren.

Geen mensen die bewoners vragen om naar het toilet te mogen

Tot slot is het een voordeel dat door middel van een schaftwagen er een privéruimte is die toiletfaciliteiten voor werklieden biedt. Dit voorkomt dat arbeiders bewoners vragen om hun toilet te gebruiken, omdat ze hun eigen faciliteiten in de bouwkeet hebben. Dit zorgt ervoor dat de privacy en het comfort van de bewoners worden gerespecteerd tijdens het renovatieproces en er geen onderlinge irritaties worden opgebouwd.

Al met al is een bouwkeet een belangrijk onderdeel van elke renovatie van een flatgebouw. Het zorgt er onder andere voor dat de bouwvakkers al hun gereedschap en materialen bij de hand hebben en biedt hen een privéruimte om hun spullen op te bergen en pauzes te nemen, zonder inbreuk te maken op de privacy van de bewoners. Door deze faciliteiten te bieden, zullen de bewoners zo min mogelijk last hebben van een verbouwing en zullen de bouwvakkers productief blijven tijdens hun werkzaamheden. Daardoor is het zeker slim om met een aannemer de voorkeur voor een schaftwagen uit te spreken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.