Effecten van na 40 jr nieuwe verlichting

40 jaar staan de zes gebouwen er al. De MVGM treedt op als VVE-beheerder en ziet de onderhouds- en energiekosten gestaag oplopen. Totdat Frank Teunissen besluit in te grijpen. Hij checkt het MVGM-bestand en belt Pre-Lite voor lichtadvies....

Geplaatst door: Pre-Lite

40 jaar staan de zes gebouwen er al. De MVGM treedt op als VVE-beheerder en ziet de onderhouds- en energiekosten gestaag oplopen. Totdat Frank Teunissen besluit in te grijpen. Hij checkt het MVGM-bestand en belt Pre-Lite voor lichtadvies. Met verstrekkende gevolgen. Positieve, dat wel.

De aanpak: slimme LED-verlichting installeren

Na het telefoontje van Teunissen is Pre-Lite snel op locatie. Want je wilt eerst analyseren om iets te kunnen adviseren wat echt werkt, aldus Aad Koudijs van Pre-Lite. Dus lopen ze samen alle panden door. Overal blijkt winst te behalen. Pre-Lite installeert daarom binnenkort slimme LED-verlichting. 

De serie Rijn bij de entrees met een passend armatuur, de IJssel in de bergingen, trappenhuizen en galerijen. Is er niemand in de berging? Dan gaat het licht uit. Loopt er iemand op de galerij? Dan springt het licht juist aan.  

1: Minder onderhoudskosten

Elk jaar komt er wat meer onderhoud bij. Een sluipend proces, wat tot de nodige kosten leidt. Het is een belangrijke aanleiding voor MVGM om Pre-Lite te bellen. En de LED-verlichting lost het probleem in één klap op: het vraagt nauwelijks onderhoud. Daar ligt dus al een eerste, forse besparing.  

2: Lagere energierekening

De bespaarscan laat zien dat de energierekening na installatie ook wonderbaarlijk laag uitvalt. De lichten simpelweg alleen laten branden wanneer nodig, scheelt al een stuk. Daar komt nog bij dat de oude armaturen energievreters zijn. Dat lek wordt gedicht met de nieuwe LED-armaturen. 

3: Veiliger gevoel bewoners 

Een niet-financieel maar minstens zo belangrijk effect is het gevoel van veiligheid van bewoners. De slimme verlichting die op de juiste momenten aanspringt maakt het bijvoorbeeld voor indringers een stuk minder aantrekkelijk langs te lopen. 

Ook al jaren dezelfde verlichting hangen?

Dan kunnen de VvE’s die jij managet waarschijnlijk ook fors besparen. Daarvoor hoeft de verlichting niet al 40 jaar te hangen. Vraag een vrijblijvend lichtadvies aan via info@pre-lite.nl of bel Aad Koudijs via 0653730173.

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Pre-Lite
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.