Eiken multiplank bij Trendvloeren

Trendvloeren heeft een ruim assortiment aan eiken vloeren, inclusief eiken multiplankvloeren. Bekijk het assortiment online of in de vestiging in Veghel of ’t Goy.

Geplaatst door: Trend Vloeren

Breed assortiment eiken multiplank bij Trendvloeren

Trendvloeren heeft een ruim assortiment aan eiken vloeren, inclusief eiken multiplank vloeren. Benieuwd of een eiken multiplankvloer bij uw project of appartement past? Bekijk het assortiment online of in de vestiging in Veghel of ’t Goy.

De eiken multiplankvloer is een relatief nieuwe uitvinding onder de houten vloeren die snel zijn opmars maakt. Hij wordt ook wel duoplank, lamel(parket) of systeemplank genoemd. De benaming ‘multiplank’ refereert naar de wijze van produceren: de plank heeft een toplaag van massief hout – meestal eiken – die verlijmd is op een multiplex onderlaag. Dit maakt dat deze planken puur en alleen van hout zijn gemaakt en dus niet met laminaat te vergelijken zijn, dat een kunststof toplaag heeft.

Eiken multiplank vloer kopen

Een vloer van multiplanken leggen met een toplaag van eiken geeft hetzelfde effect als het leggen van een massief eiken vloer. De toplaag varieert in dikte, maar is altijd dik genoeg om – indien nodig – verschillende keren te schuren en afwerken. Onbehandeld zijn de multiplanken geelbruin van kleur en hebben ze de typerende vlamtekening die een eiken vloer karakteriseert. Bovendien kan deze vloer over het algemeen (afhankelijk van de hoeveelheid looizuur) op dezelfde manier worden afgewerkt als de massieve variant: hij kan gerookt en geloogd worden en in de hardwaxolie, olie of lak gezet worden.

 

Verschillende mogelijkheden voor multiplankvloeren van eiken

De eiken multiplank bestaat uit twee lagen. De multiplex onderlaag is opgebouwd uit meerdere kruislings verlijmde lagen die op een ondervloer liggen. De toplaag is van massief eiken. Dit wordt stevig op het multiplex verlijmd, zodat de hele plank vrijwel niet meer ‘werkt’ – krimpt of uitzet – onder invloed van temperatuur of vocht. Dit is essentieel voor vloeren die geen kieren mogen krijgen.

Net als andere houten vloeren, kan de multiplank-vloer zwevend gelegd worden. Hierdoor is de vloer dus gemakkelijk mee te verhuizen. Bovendien kun je de planken over de vloerverwarming te leggen; de planken hebben namelijk een lage warmteweerstand. Daarentegen houdt de eikenhouten toplaag warmte langer vast. Zo zijn er weinig temperatuurschommelingen én voelt de vloer heerlijk aan uw voeten aan. Ideaal voor in de woonkamer en de slaapkamer dus.

Hoe leg ik de eiken multiplankvloer?

Heeft u gekozen voor multiplank van eiken, dan heeft u een sterke en kwaliteitsvloer onder uw voeten. Ook de aanleg van multiplank is eenvoudig en gebeurt op dezelfde wijze als (klik)laminaat. Dit type vloer is ook uitermate geschikt om boven vloerverwarming aan te leggen omdat het vormvast is en tegen een stootje kan.

Eiken multiplank vloeren voor VVE's en appartementeigenaren

 


Voor VVE's, aannemers en eigenaren van appartementen kan Trendvloeren een scherp voorstel doen om bijvoorbeeld meerdere woningen of een entree of hal van een eiken multiplankvloer te voorzien. Trendvloeren biedt altijd een laagste prijs garantie, uiteraard ook voor particulieren.  

Bekijk het assortiment multiplankvloeren in onze vestigingen


U bezoekt vanuit Amsterdam en de rest van de Randstad eenvoudig de vestiging in 't Goy nabij Utrecht. Vanuit Limburg, Brabant, Oost-Nederland en België kunt u ook terecht in de vestiging in Veghel.

Dit kan zowel met als zonder afspraak. De adressen en actuele openingstijden vindt u hier: Vloerenwinkels Trendvloeren

Bedrijvengids Geplaatst door
Trend Vloeren

Trend Vloeren

Beusichemseweg 46B, 3997 MJ  't Goy

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.