Elektrische hellingbaanverwarming

De winter komt gepaard met vorst en sneeuw. Het koude weer zorgt ervoor dat hellingbanen en opritten glad en onveilig worden. Elektrische hellingbaanverwarming zorgt ervoor dat er nooit vorst of sneeuw op uw oprit komt te liggen, lees meer.

Geplaatst door: Etherma Benelux BV

De winter is één van de mooiste seizoenen van het jaar, glinsterende sneeuw, gezellige kerstmarkten en glimmende schaatsbanen. Toch hebben de lage-temperaturen en de bijkomende sneeuw een minder leuke kant. Gladde opritten en garagehellingen zorgen voor veel ongemak en ongelukken. Het is daarom ook er belangrijk om deze opritten en/of garagehellingen vorstvrij te houden met hellingbaanverwarming.

Hoe werkt onze hellingbaanverwarming?

Hellingbaanverwarming zorgt ervoor dat de oprit vorstvrij en sneeuwvrij blijft. Er worden elektrische verwarmingsmatten in de hellingbaan geplaatst, dit kan in alle soorten afwerkingen, van beton tot aan kunststof afdekkingen. Deze matten zijn gekoppeld aan een sensor. Wij hebben één sensor die zowel de temperatuur als de vochtigheid bijhoudt. Wanneer de sensor merkt dat er vorst of sneeuw komt of ligt, schakelt hij de verwarmingsmatten in.

Een hellingbaanverwarming wordt uitgevoerd als vlakverwarming of een rijspoorverwarming, in het geval van een bocht kan het een combinatie van beiden zijn. Bij een laadkuil wordt alleen rijspoorverwarming geplaatst, dit zorgt voor een lager energieverbruik omdat je alleen de benodigde ruimte vorstvrij houdt. Bij rijspoorverwarming kunnen de vrachtwagens zonder risico laden en lossen. ETHERMA Benelux heeft meer dan 40 jaar ervaring in het adviseren, wil u weten wat voor uw situatie de beste optie is, neem gerust contact op met één van onze experts.

Veel appartementencomplexen en bedrijven maken al gebruik van hellingbaanverwarming in hun gebouwen. Zoals elke installatie heeft het systeem een bepaalde levensduur waarbij men na een bepaalde tijd moet nadenken over vervanging van de installatie. Etherma Benelux heeft ook veel ervaring met renovatie van installaties hellingbaanverwarming, wij bieden een totaalpakket, van advies, tekenwerk, lokaliseren van fouten bij reparaties tot aan het monteren
en het in bedrijf nemen. Ook de bouwkundige afwerking nemen wij bij renovaties aan, zodat de opdrachtgever compleet ontzorgd wordt.

Ons 3600 servicepakket

Het plaatsen van een hellingbaanverwarming is niet een alledaagse klus. Vaak komen er veel zaken bij kijken zoals de bouwkundige details van de vloer en bijvoorbeeld de combinatie met detectielussen voor het toegangssysteem. Veel van deze zaken worden in de werkvoorbereiding al bekeken. Omdat wij merken dat het in de praktijk veel fouten gemaakt worden bij installeren van deze installaties bieden wij een totaalpakket aan. Met onze eigen montageteam monteren wij de hellingbaanverwarming, zodat de kans op schade minimaal is en er een garantie gegeven kan worden op de juiste werking van het systeem.

360 servicepakket

Voordelen hellingbaanverwarming ETHERMA

  • Alle verwarmingsmatten worden voor elk project op maat gemaakt.
  • Voor elke soort afwerking een oplossing, van beton tot aan kunststofafdekking.
  • Eén sensor met verwarmingselement die temperatuur en vochtigheid meet.
  • Automatisch systeem, vereist geen sturing door personeel.
  • Volledige servicepakket, van legplan, onderhoud, rapportages.
  • Meer dan 40 jaar ervaring.

Omdat wij al meer dan 40 jaar ervaring hebben met nieuwe en oude bestaande installaties (ook door anderen aangelegd) voeren wij vaak succesvolle reparaties uit aan defecte installaties waarbij de bestaande leverancier en installateur dit niet kunnen. In nieuwbouw en renovaties van hellingbaan, trap en bordesverwarming zijn wij met ons eigen montageteam marktleider. Zoekt u meer informatie, download dan ons vorstbescherming-boek

In de maanden voorafgaand aan de winter werden door onze servicemonteurs dit jaar alleen al meer dan 700 unieke onderhoudsbezoeken afgelegd.

Bedrijvengids Geplaatst door
Etherma Benelux BV

Etherma Benelux BV

Robijnstraat 6, 7554 TB  Hengelo

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.