Elektrische verwarming in de badkamer

Elektrische verwarming wordt steeds vaker toegepast in de badkamer. Elektrische verwarming is een goed alternatief voor gas. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Geplaatst door: Etherma Benelux BV

Een badkamer verwarmen is net iets anders dan andere ruimtes in je woning verwarmen. Een badkamer is geen ruimte in je woning die je de gehele dag door gebruikt. Vaak in de ochtend en in de avond wordt er gebruik van gemaakt. Toch is de badkamer wel een ruimte waar de meeste warmte wordt gevraagd. Het is dan ook belangrijk dat wanneer je kiest voor een type verwarmingssysteem, dat je badkamer snel op temperatuur is. Elektrische verwarming kan jouw badkamer zeer snel op temperatuur brengen. Het is wel belangrijk dat het juiste type verwarming en het juiste vermogen wordt toegepast, op de juiste plek in de badkamer.

Om de badkamer te verwarmen met elektrische verwarming, biedt ETHERMA de onderstaande mogelijkheden:

  • Infraroodpaneel aan de wand
  • Infraroodpaneel aan het plafond
  • BHK Badkamerradiator
  • eFLOOR Elektrische vloerverwarmingset

INFRAROODPANEEL BADKAMERLAVA® BATH 2.0 INFRAROODPANEEL WAND

Een infraroodpaneel is uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer. De warmtestraling van de infraroodpanelen kan worden vergeleken met de warmtestraling van de zon. De straling geeft je een aangenaam gevoel van warmte zodra deze jouw huid raakt. Dit is bijzonder aangenaam na het douchen of baden, aangezien men hier meer behoefte heeft aan warmte. Een ander voordeel van een infraroodpaneel in de badkamer is de korte opwarmtijd. Vooral in ruimtes die slechts tijdelijk worden gebruikt, zoals een badkamer, is een korte reactietijd niet alleen comfortabel, maar wordt er ook kostbare energie bespaard. 

LAVA BATH Infraroodpaneel

INFRAROODPANEEL BADKAMER ETC INFRAROODPANEEL PLAFOND

Het plafond is een ideale plek om een infraroodpaneel te monteren. Of het nu gaat om een gehele woning, kantoor, slaapkamer of badkamer. 

Waarom is infraroodverwarming plafond zo ideaal?

Vaak is er al een lichtpunt/stroompunt aanwezig in de ruimte. Een lichtpunt zit vaak centraal in de ruimte. Het vermogen is afhankelijk van de isolatie en de gewenste temperatuur. Stroompunt plafond: check! De stralingswarmte van infraroodverwarming is bijzonder aangenaam na het douchen of baden. Men heeft hier meer behoefte aan warmte. De korte opwarmtijd is ideaal in ruimtes die tijdelijk gebruikt worden, zoals de badkamer. Hier kan er ook kostbare energie worden bespaard. 

mobile-infrarotheizung

ELEKTRISCHE BADKAMERRADIATOR ETHERMA BHK

De fraai vormgegeven badkamerradiator BHK zonder zichtbare lasnaden, is uitstekend geschikt als warmtebron voor badkamers. Bovendien zorgt hij voor aangenaam warme handdoeken. Hij is vorstbestendig tot -20 °C en gevuld met een warmtegeleidende vloeistof. Het ingeschroefde verwarmingselement kan met een aangebouwde regelthermostaat worden ingesteld op een radiatortemperatuur van 45 of 60 °C. Het apparaat is uitgerust met een aan-/uitschakelaar met led-display en een timerfunctie voor 2 uur. Het bevestigingsmateriaal voor een eenvoudige montage wordt meegeleverd.

Elektrische badkamerradiator

ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING ETHERMA EFLOOR

 

Elektrische vloerverwarming in de badkamer is een duurzaam alternatief voor gas. Elektrische vloerverwarming in de badkamer kan in zowel nieuwbouw als renovatie toe worden gepast. De verwarmingsmatten worden direct onder de tegelvloer geplaatst. Dit zorgt voor een zeer snelle reactietijd. Je hebt in een zeer korte tijd een aangename warme vloer. Daarnaast is de verwarmingsinstallatie onderhoudsvriendelijk en zeer makkelijk te plaatsen. Met de ETHERMA eFLOOR heb je meteen een complete set inclusief thermostaat. Een warme vloer in de badkamer, hoe comfortabel wil je het hebben?Elektrische vloerverwarming badkamer

Bedrijvengids Geplaatst door
Etherma Benelux BV

Etherma Benelux BV

Robijnstraat 6, 7554 TB  Hengelo

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.