Gerelateerde suggesties:

Verplicht sparen voor Verenigingen van Eigenaars

28 februari 2017
De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet verbetering functioneren van verenigingen van eigenaars. De wet regelt dat VVE’s verplicht geld opzij moeten zetten voor noodzakelijk onderhoud.
LEES VERDER

Zij moeten sparen op basis van een actueel onderhoudsplan, dat betrekking heeft op een periode van ten minste tien jaar, of zij moeten een bedrag reserveren van minimaal 0,5% van de herbouwwaarde. Met deze wet wordt geprobeerd ‘slapende’ VVE’s te activeren en de leden van een VVE een wettelijk houvast te geven als de VVE onvoldoende spaart.

De Tweede Kamer heeft de wet nog wat verder aanscherpt om te garanderen dat de gelden in het reservefonds ook daadwerkelijk door de VVE geïncasseerd kunnen worden. In principe moet het reservefonds daarom op een bankrekening staan die de VVE zelf beheert.

Minderheid
Een punt van discussie in de Tweede Kamer was hoe voorkomen kan worden dat grootschalige verbouwingen (bijvoorbeeld op gebied van verduurzaming) door een minderheid binnen de VVE geblokkeerd kunnen worden. Er was geen meerderheid in de Tweede Kamer om de wet hier nu al op aan te passen, maar de regering is wel gevraagd te onderzoeken of in de toekomst wellicht geregeld kan worden dat voor dergelijke projecten een gewone meerderheid binnen de VVE volstaat.

Bron: NVM

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!