..........
shadow_fix

Verplicht sparen voor Verenigingen van Eigenaars

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet verbetering functioneren van verenigingen van eigenaars. De wet regelt dat VVE’s verplicht geld opzij moeten zetten voor noodzakelijk onderhoud.

Zij moeten sparen op basis van een actueel onderhoudsplan, dat betrekking heeft op een periode van ten minste tien jaar, of zij moeten een bedrag reserveren van minimaal 0,5% van de herbouwwaarde. Met deze wet wordt geprobeerd ‘slapende’ VVE’s te activeren en de leden van een VVE een wettelijk houvast te geven als de VVE onvoldoende spaart.

De Tweede Kamer heeft de wet nog wat verder aanscherpt om te garanderen dat de gelden in het reservefonds ook daadwerkelijk door de VVE geïncasseerd kunnen worden. In principe moet het reservefonds daarom op een bankrekening staan die de VVE zelf beheert.

Minderheid
Een punt van discussie in de Tweede Kamer was hoe voorkomen kan worden dat grootschalige verbouwingen (bijvoorbeeld op gebied van verduurzaming) door een minderheid binnen de VVE geblokkeerd kunnen worden. Er was geen meerderheid in de Tweede Kamer om de wet hier nu al op aan te passen, maar de regering is wel gevraagd te onderzoeken of in de toekomst wellicht geregeld kan worden dat voor dergelijke projecten een gewone meerderheid binnen de VVE volstaat.

Bron: NVM

 • Rendement van een tweede huis

  kopen

  Oostenrijk heeft het beste van beide werelden. In de winter is het er helemaal wit en sneeuwt het of schijnt de zon. Een echte winter nog dus. Voor de wintersport in Oostenrijk dan ook een populaire bestemming.

 • Is uw VvE al ingeschreven?

  bestuur

  Sinds 1 juli 2008 is het verplicht voor een VvE om zich in te schrijven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Om alle nieuwe inschrijvingen gefaseerd en gemakkelijk te laten verlopen, is er een overgangstermijn.

 • Hoe functioneren VvE`s?

  bestuur

  Verschillende onderzoeken hebben in de afgelopen jaren uitgewezen dat een belangrijk deel van de VvE's niet structureel invulling geeft aan haar bestuursverantwoordelijkheid.

 • Housecraft app

  meubilair

  Gebruik je iPhone of iPad camera en augmented reality om te zien welke meubels bij jou passen.

 • Verenigingen van Eigenaren inschrijven in Handelsregister

  bestuur

  Op 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet in werking getreden. Daarin is bepaald dat vanaf heden alle ondernemingen, verenigingen, maatschappen en rechtspersonen moeten worden ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam