Genoeg van energieslurpers?

Hoe hard is jullie energierekening omhoog gegaan sinds vorig jaar? En enig idee waar de energie eigenlijk weglekt? Dat kunnen wij behoorlijk goed voorspellen: bij de verlichting. Dit is met stip de nummer 1 energieslurper bij VvE’, parkeergarages en ...

Geplaatst door: Pre-Lite

Hoe hard is jullie energierekening omhoog gegaan sinds vorig jaar? En enig idee waar de energie eigenlijk weglekt? Dat kunnen wij behoorlijk goed voorspellen: bij de verlichting. Dit is met stip de nummer 1 energieslurper bij VvE’, parkeergarages en bedrijven. ‘Het is wat het is’, horen we over die torenhoge energiekosten. Maar daar hoef je je niet bij neer te leggen, wij doen dat in ieder geval niet bij Pre-Lite. We weten bijna zeker dat ook jullie energierekening lager kan. Oude armaturen slurpen energie en kosten zo handenvol geld. Waarom is LED-verlichting zoveel zuiniger? 

LED gaat langer mee en voorkomt vervuiling

De milieueis verbiedt tijdens productie en gebruik van lampen uitstoot van schadelijke stoffen en afval. LED-armaturen gaan 20 keer langer mee dan spaarlampen. De LED-armaturen bevatten namelijk halfgeleiderlichtbronnen, die een extreem lange levensduur hebben. Terwijl spaarlampen chemisch afval zijn. Dus met gebruik van een LED-armatuur voorkom je ook nog vervuiling van 20 kapotte spaarlampen. 

LED verbruikt minder energie 

Er is een landelijk energieakkoord om energieverbruik te verminderen. Voor publieke verlichting is dit zelfs 50%. Ledlampen gebruiken 90 tot 95 procent van de stroom voor het geven van licht. Terwijl een spaarlamp maar drie tot negen procent van de stroom gebruikt, maar dit omzet naar warmte. Daarnaast moet verlichting in de toekomst dimbaar zijn. Een spaarlamp met natrium is hierbij al uitgesloten, terwijl ledverlichting veel dim-mogelijkheden kent. Hierdoor besparen LED-lampen ook energie. 

Vanaf 2024 is LED de norm 

Ook de Tweede Kamer ziet meerwaarde in een LED-verlicht Nederland. Een land dat voldoet aan aanwezige en toekomstige eisen. Niet alleen de regering vindt dit. Zo heeft de Klimaat- en Energieverkenning (KEV) bepaald dat alle verkochte lampen vanaf 2024 LED-lampen zijn. 

Spaar je portemonnee en het milieu 

Wil je ook na 2024 voldoen aan de regels? Dan is het slim nu al te kiezen voor LED-verlichting. Je voorkomt daarmee dat je over een paar jaar weer alles moet vervangen. Ben je benieuwd hoe jouw type verlichting het aflegt tegen ledverlichting en de regelgeving? Of wil je al overstappen op ledverlichting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.