Hét alternatief voor Toonfrequent

Op 1 juli verdwijnt het toonfrequent signaal. Om er voor te zorgen dat niemand onder een koude douche staat, heeft Theben een alternatief ontwikkeld. Hierdoor zitten bewoners straks niet met een hogere energierekening.

Geplaatst door: Theben

Het TF signaal verdwijnt per 1 juli 2021. Omdat deze techniek oud is, zal het niet meer vervangen worden. De huidige slimme meters kunnen zelf zien of iets onder het dag- of nacht tarief valt.

Dit alles kan leiden tot een hogere energierekening omdat de elektrische boiler bijvoorbeeld continu opwarmt en niet alleen tijdens het nachttarief. Hierdoor kunnen er hogere vaste lasten ontstaan.

Theben heeft hiervoor dé oplossing in huis. Samen met Spelsberg hebben wij een boilerschakelkastje ontwikkelt wat er voor zorgt dat de boiler tijdens het nachttarief kan verwarmen, zonder het TF-signaal te gebruiken. Dit voorkomt hogere vaste lasten.

Wanneer het warm water op is, kan er handmatig via een drukknop of via de timerfunctie op de boiler extra warm water gegenereerd worden, men staat dus nooit onder een koude douche.

Deze oplossing is ook toepasbaar voor gallerij verlichting. Meer weten over dit alternatief voor het tf signaal? Neem contact op met één van onze adviseurs.

www.theben-nederland.nl of mail ons op info@theben-nederland.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Theben

Theben

Laan van de Leeuw 34, 7324 BD  Apeldoorn

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.