Het SKG-keurmerk en Kerntrekbeveiliging

De inbraakwerendheid van sloten en beslag wordt in de regel voorzien van een accreditering met het SKG keurmerk dat aangeeft hoe inbraakwerend verschillende metalen elementen van deuren en ramen zijn.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Het SKG-keurmerk en Kerntrekbeveiliging


De inbraakwerendheid van sloten en beslag wordt in de regel voorzien van een accreditering met het SKG keurmerk dat aangeeft hoe inbraakwerend verschillende metalen elementen van deuren en ramen zijn. Het SKG keurmerk is een keurmerk uitgegeven door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een onafhankelijke organisatie wiens activiteiten zijn geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie. Het keurmerk wordt voor lancering van een nieuw product toegekend en ook als het product op de markt is steekproefsgewijs opnieuw gekeurd om behoud van de kwaliteit te waarborgen. Het keurmerk bestaat in drie varianten voorzien van één, twee of drie sterren, die respectievelijk staan voor standaard, zwaar en extra zwaar inbraakwerend.

SKG Keurmerk & Kerntrekken

Het SKG keurmerk en zijn sterren worden toegekend op de hoeveelheid inbraakvertraging die ze opleveren. Een ster (SKG*) vertraagt minder dan 3 minuten, twee sterren(SKG**) minstens 3 minuten en drie sterren (SKG***) moet minstens 5 minuten vertragen. Deze keuring op stevigheid en mechanische eigenschappen neemt doorgaans echter het kerntrekken niet mee als eis. Gevolg is dat een cilinderslot of beslag met SKG** zonder kerntrekbeveiliging alsnog onder een minuut open kan zijn. Cilindersloten en beslag met SKG*** zijn wel kerntrekbestendig tot een kracht van 15 kN. Er bestaat ook SKG** beslag met kentrekbeveiliging, maar dit moet wel vermeld zijn en is niet standaard voor SKG**.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.