Hoe kan ik krassen op mijn parketvloer voorkomen of repareren? 5 tips!

Wij hebben 5 tips verzameld om krassen op je parketvloer te voorkomen en te repareren.

Gepubliceerd: 27 juli 2023

Hoe fijn is het om een duurzame investering te kunnen maken voor je huis? Een parketvloer geeft niet alleen een warme sfeer, maar voelt ook nog eens heerlijk onder je voeten. Maar niemand vindt het fijn om krassen op zijn vloer te zien. Wij hebben 5 tips verzameld om krassen op je parketvloer te voorkomen en te repareren.

  1. Gebruik goede Vloerkleden zijn niet alleen praktisch voor het opvangen van vuil of vocht uit de schoenzolen, maar beschermen ook je parketvloer tegen krassen. Het beste is om niet voor schurende kleden te kiezen, deze kunnen namelijk je vloer beschadigen bij het schuiven van bijvoorbeeld je meubels.
  2. Breng meubelglijders Verminder de wrijving tussen meubels en je parketvloer door meubelglijders aan te brengen. Meubelglijders zorgen ervoor dat meubels gemakkelijk over de vloer kunnen glijden zonder krassen achter te laten. Meubelglijders kunnen verschillende vormen en materialen hebben, zoals viltdoppen (zelfklevende dopjes) die je onder de poten van je meubels kunt plakken. Ook rubberen doppen kunnen worden gebruikt om je meubels te beschermen. Ze bieden namelijk grip en demping, waardoor je meubels op hun plek blijven én voorkomen dat ze krassen op de vloer veroorzaken. En wist je dat er ook meubelpoten met ingebouwde glijders bestaan? Hoe handig is dat!
  3. Regelmatig Regelmatig onderhoud van je parketvloer is essentieel om krassen te voorkomen. Gebruik een zachte bezem om stof en vuil te verwijderen. Indien nodig kun je een stofzuiger met een parketborstel gebruiken. Maak je vloer ook regelmatig schoon met een dweil of mop. Let op: gebruik nooit te veel water, want dat kan schade veroorzaken.

    We begrijpen ook dat je niet zit te wachten om je parketvloer te onderhouden, want DRUK! Maar het is ook zonde om je vloer van een doffe uitstraling te voorzien. Daarom kun je er ook voor kiezen om je parketvloer door https://vanhoudtvloeren.nl/ te laten onderhouden. Met speciale deep cleaning machines kunnen ze de vloer binnen no-time grondig reinigen.
  4. Repareer kleine krassen Repareer kleine krassen zelf om je parketvloer in goede staat te houden. Met een beetje geduld en de juiste producten is het eenvoudig zelf te doen. Als je last hebt van kieren of gasten in jouw vloer, dan kun je hiervoor een papje gebruiken, gemaakt van schoon zaagsel en een speciale lijm. Met dit papje kun je de beschadigde plekken met gemak opvullen.

    Krassen op jouw parketvloer kunnen gemakkelijk worden voorkomen of gerepareerd. Met deze vijf tips zorg je ervoor dat jouw parketvloer in topconditie blijft en er weer als nieuw uitziet. Het belangrijkste om in gedachten te houden is voorkomen. Door het volgen van deze tips en door preventieve maatregelen te nemen, voorkom je grote schade en verleng je de levensduur van jouw parketvloer. Zo kun je nog jarenlang genieten van jouw mooie parketvloer. Mocht je er zelf niet uitkomen of hulp nodig hebben, dan kun je altijd advies inwinnen bij ervaren parketteurs bij Van houdt.
VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.