Hoe steigerbuizen in de algemene ruimte van nut kunnen zijn

Als je aan steigerbuizen denkt, dan denk je waarschijnlijk aan steigers zelf die worden gebruikt tijdens een verbouwing.

Gepubliceerd: 11 november 2022

Maar wist je dat steigerbuizen ook in de algemene ruimte van een gebouw erg nuttig en leuk kunnen zijn. Steigerbuizen zijn een goedkope manier om met een beetje creativiteit de algemene ruimte praktischer te maken. We delen enkele voorbeelden van hoe VvE’s steigerbuizen in hun algemene ruimte hebben toegepast.

Een parkeerplaats voor scootmobielen

< p>Gebruik steigerbuizen om parkeerplekken te creëren voor scootmobielen. De buizen zijn tevens makkelijk te gebruiken om een scootmobiel aan vast te maken als extra beveiliging.

Een steigerbuis als leuning

Als er delen in de algemene ruimte zijn die lastig begaanbaar zijn of waar een helling is, gebruik dan steigerbuizen als leuning. Handig als je je even moet vasthouden of jezelf omhoog wil trekken. Een leuning van steigerbuizen is erg makkelijk schoon te houden en kan zelfs voor buitenruimtes worden gebruikt.

Een bankje van steigerbuizen

Maak een bankje van steigerbuizen, die perfect past bij een robuuste of industriële uitstraling. Gebruik bijpassend steigerhout voor de zitting, om helemaal in dezelfde stijl te blijven. Erg fijn als je even moet wachten of gezellig met je medebewoners wil kletsen.

Verplaatsbare plantenbakken

Net zoals het voorgaande idee, bestaat dit tevens uit het gebruik van zowel steigerbuizen als steigerhout. Je kunt er namelijk super leuke plantenbakken mee maken. Planten zorgen meteen voor extra sfeer en door wieltjes onder de plantenbakken te zetten, kun je ze met gemak verplaatsen.

Een weggeef hoekje

Maak een opbergplankje waar bewoners spullen op kunnen zetten die ze zelf niet meer gebruiken. Een leuke manier om spullen een tweede kans te geven en je medebewoners blij te maken. Van een steigerbuis en wat hout, maak je in een handomdraai zo’n opbergplank.

Een haag met steigerbuis als frame

Steigerbuizen zijn een zeer goedkope en snelle manier om een ombouw te maken voor een haag. Erg leuk als het appartementencomplex een gemeenschappelijke tuin heeft en je wat meer in de hoogte wil werken met klimplanten. Het enige dat je hoeft te doen is een frame te maken en hier eventueel wat gaas tussen te spannen, zodat klimplanten er tegenaan kunnen groeien.

Een stellage voor zonnepanelen

Als het niet mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen op het gebouw maar er wel buitenruimte beschikbaar is waar veel zonlicht schijnt, dan zijn steigerbuizen een geschikte methode om een stellage te bouwen.

Een plekje voor paraplu’s

Hoewel je je jas pas in je appartement ophangt, kan een kapstok van steigerhout een perfecte manier zijn om je paraplu te laten drogen in een gemeenschappelijke ruimte. Je kunt de buis zelf gebruiken om paraplu’s aan te laten drogen, maar je kunt ook gebruik maken van haken. Kies voor de juiste buiskoppeling om de steigerbuizen te verbinden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.