Hoe u uw appartement kunt beschermen tegen diefstal en inbraak

Er zijn dingen die mensen kunnen doen om ervoor te zorgen dat er minder snel in hun huis wordt ingebroken, zoals het bouwen van veiligheidspoorten en privacyhekken.

Gepubliceerd: 18 augustus 2022

Maar hoe zit het met mensen die in appartementen wonen? Aangezien uw huisbaas de leiding heeft over zoveel van het gebouw en hoe u daar woont, zou u kunnen denken dat het aan hen is om uw eigendom te beschermen. De waarheid is dat de verhuurder zich alleen bekommert om schade aan of diefstal van zijn of haar eigen eigendom. Meestal is het aan u om ervoor te zorgen dat uw spullen veilig zijn. Dus wat kunt u doen om uzelf te beschermen? De beste manier om uzelf te beschermen is door het plaatsen van sloten zoals die van Deur-cilindersloten.nl. Dit zal ervoor zorgen dat u veilig en wel in uw appartement bent.

Zorg ervoor dat uw intercom veilig is

Veel appartementsgebouwen hebben een intercomsysteem om te voorkomen dat mensen die er niet mogen zijn binnen kunnen komen. Deze veiligheidsmaatregel werkt echter alleen als u en de andere huurders de veiligheidsregels volgen. Zet uw naam niet naast uw appartementnummer op het intercomsysteem. Als u pakketten naar uw appartement wilt laten verzenden, vermeldt u het zoemernummer of de code in de instructies voor de bezorging. Geef zo ??min mogelijk informatie aan dieven. Dieven bellen vaak keer op keer aan de deur in de hoop dat niemand zal antwoorden. Dan sluipen ze naar binnen als iemand weggaat of bellen ze aan bij andere eenheden in de hoop dat iemand ze binnenlaat. Ook al is het beleefd, uw moet de deur niet openhouden voor mensen die u niet kent of die dat niet doen' t hebben een sleutel van het gebouw.

Doe uw ramen en deuren op slot

Mensen die in appartementen wonen, denken vaak dat ze veilig zijn voor inbraak omdat ze boven straatniveau wonen. Dieven kunnen echter nog steeds op uw balkon klimmen of uw gebouw binnensluipen. Zet een stang en een slot op elk raam, ook als u er niet bij kunt of het te klein lijkt om een ??probleem te zijn. Installeer een balk in het spoor van schuifpuien, een extra slot en een optilbeveiliging om te voorkomen dat dieven de deur van het spoor halen. Laat uw sleutels niet in de deur zitten, ook al is het maar voor even terwijl u uw boodschappen laat vallen. Zorg ervoor dat al uw toegangsdeuren, inclusief die in uw garage als u die heeft, goede nachtsloten hebben. De bouten moeten minstens 2,5 cm lang zijn en een metalen stootrand hebben om ze op hun plaats te houden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.