In 3 stappen energie besparen kantoor

Hoe bespaar je energie in jullie kantoorpand? Energie is samen met verwarming dé slurper. Daarom zetten we in dit artikel 3 stappen op een rij voor energiebesparing in kantoorpanden.

Geplaatst door: Pre-Lite

Stap 1: Gebruik daglicht. Het is duurzaam en gratis

Daglicht is duurzaam, gratis en bovendien prettiger en gezonder om in te werken. De huidige technologie maakt veel mogelijk; een bureau naast het raam is allang niet meer nodig. Een paar tips:

  • Zorg voor voldoende lichtinval in een ruimte
  • Regel de verlichting op de armatuur of in de ruimte zelf
  • Leid daglicht via een lichtkoepel of lichtsysteem naar binnen
  • Maak gebruik van lichtwering om daglicht optimaal te benutten 

Stap 2: Doe licht uit als het kan 

Deze stap ligt voor de hand, maar in veel kantoorpanden staat het licht onnodig vaak aan. Met timers en sensoren kun je instellen wanneer verlichting in bijvoorbeeld toilet of parkeergarage aan gaat. Dit zijn typisch ruimtes waar niet de hele dag door mensen komen. Het bespaart energie en verlengt de levensduur van de verlichting. 

Stap 3: Installeer LED-verlichting en stem af op verbruik 

Hoeveel TL-buizen, halogeen of gloeilampen hangen nog in het kantoorpand? Dit zijn enorme energieverspillers. Vervang ze door LED-verlichting, het is niet voor niets de standaard bij nieuwbouw van kantoorpanden. Met goede, slim afgestelde LED-verlichting bespaar je tot 80% energie. 

Ook besparen op verlichting?

Neem contact met ons op, onze experts begeleiden je vanaf stap 1 richting een duurzaam verlichtingsplan. Dat brengt niet alleen een hoog energielabel binnen handbereik, maar ook lagere vaste lasten. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Pre-Lite
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.