Nostalgische zinken woonaccessoires

De terechte heropleving van zink

Gepubliceerd: 28 juni 2016

Zink is een materie met een historie. Hoewel het element pas in de 18e eeuw echt geïntroduceerd werd in de Westerse wereld, waren de volken in het oosten al rond het jaar 1100 in staat zink te smelten en te zuiveren. Zink is bijzonder omdat het praktisch is. Het vormt bijvoorbeeld de legering van tal van industriële producten. Het is in Nederland tijdens de oorlog gebruikt als goedkope muntvervanger. Dit blauwig witte element is stabiel en een goede geleider. Het zijn eigenschappen die zink lovenswaardig maken, maar tegenwoordig is zink nog geliefder.

Decoratie

U kent de zinken decoratie uit tuinen. Een zinken teil, een zinken emmer; zink heeft zijn plaats in de decoratie van huis en tuin absoluut veiliggesteld. In de jaren vijftig werd de gemeentelijke zinken vuilnisemmer geïntroduceerd. Deze emmers worden nu vaak als decoratief element gebruikt. Maar vaak genoeg zijn ze ook vindbaar in huis, om speelgoed, paraplu's of het voer van huisdieren in te bewaren. Het heeft veel praktische toepassingen. De zinken decoratie bestaat vaak uit producten die vroeger in en rond het huis gebruikt werden. En die lenen zich dus uitstekend voor allerlei doeleinden. Die zinken teil is een ideale plantenbak of huisvesting voor vissen.

Materiaal

Zink is een duurzaam product. Het roest niet. De populaire trend van zinken producten is dus niet enkel omdat het een mooi en nostalgisch product is, het gaat ook lang mee. Zink wordt gewonnen uit erts. Er bestaan verschillende vormen van zink. De meest gebruikte soorten zijn gegalvaniseerde zink, verzinkt zink, dat erg weersbestendig is, en onbewerkt zink. Dit is pure zink die geen bewerking heeft genoten en daardoor een gemeleerde structuur heeft. Tevens geeft het die 'dofheid' die typerend is. Daarnaast is er ook nog titanium zink. Aan dit zink is koper en titanium toegevoegd. Het is vooral een geliefde vorm in de bouw, omdat het steviger is en esthetisch ook een bepaalde flair toevoegt.

Zinken decoratie

Het plaatsen van een boom, het maken van originele bloembakken, een centraal punt in de tuin creëren of enkel een mooie opslagbak maken voor de hobby: zinken objecten zijn praktisch en geven die elegantie aan huis of tuin die een meerwaarde bieden in de presentatie van het huis. Zinken decoratie is daarom trendy te noemen. Putemmers, zinken wasborden, gieters, een zinken teil, een draadmand, een zinken voerbak: er zijn vele zinken voorwerpen die vroeger gebruikt werden en tegenwoordig hun rechtmatige plek in huis hebben teruggevonden. Op sites zoals bijvoorbeeld www.wezan.nl zijn producten en toepassingen te zien van zink. De vintage, nostalgische look van zink geeft bijvoorbeeld de tuin karakter. Doordat het lang meegaat, niet roest en geen onderhoud nodig heeft, zijn er geen zorgen over de verzorging van zink om het in een goede staat te houden. Overigens kan zink ook makkelijk worden omgesmolten en dus ook hergebruikt. De creatievelingen onder ons kunnen zelfs aan de slag met de verfkwast, want zink leent zich goed om geverfd te worden. Die zinken teil kan dus prima omgetoverd worden tot iets wat beter bij de kleur van de tuin past. En hoe langer zink staat, hoe mooier het wordt. De praktische aard en sierlijkheid van zink zorgen voor een terechte heropleving van het element.VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.