Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Wat is water?

01 april 2018
Water, wat weet men daar eigenlijk van?
LEES VERDER

WATER

Wat is water eigenlijk? Wat weet men daar van? Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar water is overal om ons heen en wordt voor vele doeleinden gebruikt. Maar heb je wel eens nagedacht wat de kwaliteit van het water kan doen?

Water bestaat uit twee deeltjes waterstof en één deeltje zuurstof. Zuiver of vlekvrij water komt eigenlijk nooit voor, dat is echt een zeldzaamheid. We kunnen zuiver water maken, maar met kraanwater kan dit niet. In kraanwater zitten wettelijk verplichte zouten en mineralen, welke zorgen voor de geleidbaarheid van het water.

Het water in Nederland wordt op verschillende locaties gewonnen en gezuiverd, waarna het water naar de eindklant wordt gepompt. Elke water-win-locatie is dus anders van samenstelling en daarom heb je per regio een verschil in bijvoorbeeld de waterhardheid. Drinkwaterbedrijven zorgen er wel voor dat de norm waaraan het water moet voldoen wordt behaald, anders zou het water niet als Nederlands drinkwater aangeboden mogen worden.

         

Het kraanwater kunnen we niet zuiver maken, maar we kunnen wel de kalk verminderen, dat wordt ook wel ‘zacht water’ genoemd. Het verminderen van kalk in het water van een huis heeft verschillende voordelen, aangezien water tegenwoordig overal voor wordt gebruikt. Door het water te ontkalken, ontstaat zacht water. Dit is direct merkbaar op verschillende plekken in een woning. Er zijn bijvoorbeeld minder wasmiddelen en wasverzachter nodig voor een goed wasresultaat. Naast directe kostenbesparingen blijft hierdoor de kleding ook langer mooi.

Zacht water zorgt er tevens voor dat de kalkaanslag op tegels, douchewand, kranen en apparatuur wordt gereduceerd. Hierdoor kunnen agressieve reinigingsmiddelen de deur uit, wat niet alleen goed is voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Om het water te ontkalken is een ontharder nodig. Er zijn verschillende speciale waterontharders voor particulier gebruik. Goed advies is belangrijk om de verwachtingen waar te kunnen maken en het comfort te kunnen verhogen en waarborgen. Iedere situatie wordt apart bekeken zodat de beste totaaloplossing kan worden geleverd.

Wil je meer informatie over waterontharders en welke voordelen dit voor jou kan bieden? Kijk dan op www.lubron.eu!

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Lubron Waterbehandeling
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES