Gerelateerde suggesties:

Armaturen ombouwen?

Bij de overstap op led-verlichting wordt er in sommige gevallen voor gekozen om bestaande armaturen om te bouwen in plaats van deze te vervangen.
LEES VERDER

Armaturen ombouwen in plaats van vervangen

Armaturen ombouwen in plaats van vervangen

Bij de overstap op led-verlichting wordt er in sommige gevallen voor gekozen om bestaande armaturen om te bouwen in plaats van deze te vervangen. Een keuze die vaak wordt gemaakt als er sprake is van oude, zeer mooie design armaturen. Een goed armatuur, eventueel voorzien van een kleine (op maat gemaakte) aanpassing kan nog makkelijk tientallen jaren mee. Net zo veilig, met de zelfde uitstraling en dezelfde lichtopbrengst als een geheel nieuw exemplaar!

Bijkomend voordeel is dat in zo’n geval ‘alles blijft zoals het was’, er hoeft dus ook niets gerepareerd te worden aan het plafond, zelfs een schilder komt er niet aan te pas. Bij het volledig vervangen van armaturen, zeker als deze netjes weggewerkt zijn in een stuc-plafond, is de aanpassing eigenlijk altijd zichtbaar. Al was het alleen maar doordat het formaat iets afwijkt en hiermee zichtbaar wordt waar wel/niet geschilderd is. Met het ombouwen van de bestaande armaturen voorkomen we onverwachte bijkomende kosten van bijvoorbeeld een schilder of stukadoor.

 

Maar let op; niet in alle gevallen is het ombouwen van bestaande armaturen de beste keus

Bij oudere armaturen is ombouwen vaak geen veilige optie! Vaak zijn de lamphouders uitgedroogd, is de bedrading uitgedroogd en ontstaat er bij aanpassing breuk. De lampkappen zijn vaak als gevolg van ultraviolette straling (zon) uitgedroogd en verkleurd en laten hierdoor minder licht door. Kiezen we toch voor ombouw, dan pakken we meteen de lamphouders en bedrading aan, veiligheid gaat immers boven alles!

Ook als we kijken naar de tijd die nodig is voor het ‘ombouwen’ heeft vervangen van enkel de lichtbronnen niet altijd de voorkeur. In veel gevallen vergt het volledig vervangen van een armatuur slechts enkele minuten! Waarmee we in staat zijn om in zeer korte tijd een compleet gebouw te voorzien van energiezuinige led-verlichting. Wij bieden de mogelijkheid om buiten kantoor/werktijden de werkzaamheden uit te voeren. De overlast wordt hiermee tot een minimum beperkt!

 

Maximale CO2 reductie

Pre-Lite maakt in samenspraak met haar opdrachtgevers altijd de juiste afweging tussen geheel of gedeeltelijk hergebruik van bestaande materialen en draagt op deze bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot. Niet alleen door energie zuinige lichtbronnen te leveren maar ook door hergebruik van bestaande armaturen en het op milieuvriendelijke wijze afvoeren van staande buizen en lampen.

 

Een op maat gemaakt advies ontvangen?

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om led-verlichting toe te passen binnen uw gebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Aad Koudijs, uw led-specialist van Pre-Lite (info@pre-lite.nl of 088-2366050).

 

Meer over Pre-Lite en onze speciale led-verlichtingsdiensten voor VVE's vindt u op onze website >>

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Pre-Lite
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen