..........
shadow_fix

Extra veiligheid met LED

Door LED-verlichting te schakelen met onze unieke microwave SENSOR schakelaar combineert u maximale besparing EN veiligheid!

Extra veiligheid met unieke microwave sensor schakelaar

Extra veiligheid met unieke microwave sensor schakelaar

Vaak wordt vanuit kostenoogpunt gekeken naar led-verlichting. Niet vreemd aangezien de besparing op energiekosten al snel 70-90% is. Daarnaast nemen ook de onderhoudskosten (vervanging van defecte lichtbronnen, uren/materialen) aanzienlijk af omdat led-lampen tot wel 50.000 branduren meegaan (bijna 6 jaar bij 24/7 branden).

Welk type schakeling is voor uw toepassing geschikt?

In de tijd van TL-verlichting in openbare ruimtes kenden we 2 soorten schakelingen aan/uit, soms tijd-gestuurd, soms met een lichtsensor en soms voorzien van een bewegingsmelder.

 • Het nadeel van een tijd-gestuurde schakeling is dat deze eigenlijk nooit op tijd aan/uit gaat. Omdat deze geen rekening houdt met weersinvloeden en ook niet met de tijd van het jaar.
 • Een lichtsensor houdt wel rekening met weersinvloeden, als het donker wordt gaat de verlichting aan, maar heeft als beperking dat deze niet geschikt is voor een parkeergarage of trappenhuis (hier is het immers vrijwel altijd donker).
 • Een bewegingssensor is geschikt voor ruimtes waar relatief weinig mensen zijn, zoals een parkeergarage of trappenhuis. Op moment dat er niemand in de ruimte is brandt er geen verlichting.

Met de introductie van led-verlichting zijn ook de mogelijkheden op dit vlak fors uitgebreid! Met onze unieke microwave sensor schakelaar combineren we de mogelijkheden van bovenstaande en voegen we er nog een extra dimensie aan toe, we kunnen de verlichting dimmen! En dat alles in 1 kleine schakelaar…

Dim sensoren

De grootste besparing op energie-kosten bereikt u door de verlichting uit te doen op het moment dat u niet in een ruimte bent. Maar, het geeft een ‘onprettig’ gevoel als je een donkere ruimte betreedt. Een trappenhuis, parkeergarage of galerij die helemaal donker is als je hem betreedt voelt niet veilig. Gevolg is dat in dergelijke ruimtes, waar je weinig tijd doorbrengt, de verlichting 24/7 brandt. Een grote kostenpost maar wel heel begrijpelijk.

Oplossing hiervoor is het toepassen van een automatische dim-sensor. Deze zorgt er voor dat indien er geen mensen aanwezig zijn in een ruimte de verlichting automatisch teruggedimd wordt naar 20-40%. Hiermee ontstaat een prettig (niet overdadig) lichtniveau en wordt een aanzienlijke besparing op de energiekosten gerealiseerd. Zodra iemand de ruimte betreedt wordt de verlichting geschakeld naar 100%. Mensen (ook ongenode gasten) begeven zich dus altijd in een goed verlichte ruimte!

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze unieke microwave sensor schakelaar? Neem dan vrijblijvend contact op met Aad Koudijs, uw led-adviseur (info@pre-lite.nl of 088-2366050).

tip: Kijk voor meer informatie over onze led-verlichting, referentie projecten en algemene informatie ook eens op onze website www.pre-lite.eu

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Alles spic en span

  galerij

  Het is belangrijk de gemeenschappelijke ruimtes in een appartementencomplex goed te onderhouden. Een schone ruimte draagt bij aan een prettige leefomgeving en nodigt bewoners uit om dit zo te houden.

 • We nemen de trap!

  galerij

  In een flat is het trappenhuis de belangrijkste uitweg bij brand. Het is dan ook zaak dat het trappenhuis veilig is en de trap voldoet aan alle regels.

 • Besparen dankzij investeren in ledverlichting

  energie

  Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Het goede nieuws is dat deze kosten vrij snel terug te verdienen zijn door over te stappen op ledverlichting.

 • Verlicht van hoge energierekening: 62% besparen met dimsensoren en led

  verlichting

  Besparen? De energierekening omlaag? Duik dan eens in de mogelijkheden van ledverlichting, gecombineerd met dimsensoren. Het leverde VvE Residence Hofstede Bosch en Vaart een besparing van maar liefst 62% op!

 • Veiligheid voor alles

  entree

  Veiligheid in en om het appartementencomplex, daar kan de VvE op een aantal manieren aan bijdragen. Enkele wenken voor optimale veiligheid.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam