Extra veilige slimme LED toepassingen

Met de unieke microwave SENSOR schakelaar combineert u maximale besparing EN veiligheid! Een extra veilige oplossing voor openbare en buiten-ruimtes.

Geplaatst door: Pre-Lite

Extra veiligheid met unieke microwave sensor schakelaar

Extra veiligheid tijdens donkere dagen met de sensor schakelaar


Vaak wordt vanuit kostenoogpunt gekeken naar led-verlichting. Niet vreemd aangezien de besparing op energiekosten al snel 70-90% is. Daarnaast nemen ook de onderhoudskosten (vervanging van defecte lichtbronnen, uren/materialen) aanzienlijk af omdat led-lampen tot wel 50.000 branduren meegaan (bijna 6 jaar bij 24/7 branden).

Welk type schakeling is voor uw toepassing geschikt?

In de tijd van TL-verlichting in openbare ruimtes kenden we 2 soorten schakelingen aan/uit, soms tijd-gestuurd, soms met een lichtsensor en soms voorzien van een bewegingsmelder.
* Het nadeel van een tijd-gestuurde schakeling is dat deze eigenlijk nooit op tijd aan/uit gaat. Omdat deze geen rekening houdt met weersinvloeden en ook niet met de tijd van het jaar.
* Een lichtsensor houdt wel rekening met weersinvloeden, als het donker wordt gaat de verlichting aan, maar heeft als beperking dat deze niet geschikt is voor een parkeergarage of trappenhuis (hier is het immers vrijwel altijd donker).
* Een bewegingssensor is geschikt voor ruimtes waar relatief weinig mensen zijn, zoals een parkeergarage of trappenhuis. Op moment dat er niemand in de ruimte is brandt er geen verlichting.


Met de introductie van led-verlichting zijn ook de mogelijkheden op dit vlak fors uitgebreid! Met onze unieke microwave sensor schakelaar combineren we de mogelijkheden van bovenstaande en voegen we er nog een extra dimensie aan toe, we kunnen de verlichting dimmen! En dat alles in 1 kleine schakelaar…

Dim sensoren

De grootste besparing op energie-kosten bereikt u door de verlichting uit te doen op het moment dat u niet in een ruimte bent. Maar, het geeft een ‘onprettig’ gevoel als je een donkere ruimte betreedt. Een trappenhuis, parkeergarage of galerij die helemaal donker is als je hem betreedt voelt niet veilig. Gevolg is dat in dergelijke ruimtes, waar je weinig tijd doorbrengt, de verlichting 24/7 brandt. Een grote kostenpost maar wel heel begrijpelijk.

Extra veiligheid; eenvoudig te realiseren

Oplossing hiervoor is het toepassen van een automatische dim-sensor. Deze zorgt er voor dat indien er geen mensen aanwezig zijn in een ruimte de verlichting automatisch teruggedimd wordt naar 20-40%. Hiermee ontstaat een prettig (niet overdadig) lichtniveau en wordt een aanzienlijke besparing op de energiekosten gerealiseerd. Zodra iemand de ruimte betreedt wordt de verlichting geschakeld naar 100%. Mensen (ook ongenode gasten) begeven zich dus altijd in een goed verlichte ruimte!

Persoonlijk (vrijblijvend) advies

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze unieke microwave sensor schakelaar? Neem dan vrijblijvend contact op met Aad Koudijs, uw led-adviseur (info@pre-lite.nl of 088-2366050).


tip: Kijk voor meer informatie over onze led-verlichting, referentie projecten en algemene informatie ook eens op onze website www.pre-lite.eu

Welk type schakeling is voor uw toepassing geschikt?

Dim sensoren

Extra veiligheid; eenvoudig te realiseren

Persoonlijk (vrijblijvend) advies

Waarom Pre-Lite?

- De hoogste kwaliteit innovatieve LED producten;

- De scherpste prijzen in de markt;

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.