Conventionele TL vervang

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het vervangen van bestaande TL's, maar welke past het beste bij uw situatie?

Geplaatst door: Ledoffice

Kiezen tussen diverse LED oplossingen

Bij het vervangen van bestaande TL oplossingen heeft bij LED verlichting diverse mogelijkheden waar uit gekozen kan worden. Zo kunt u gaan voor het vervangen van de TL zelf voor een LED variant. U kunt een vergelijkbare LED oplossing kiezen die het gehele armatuur vervangt of een LED product kiezen waarbij u optimaal gebruik maakt van de voordelen van LED. Stuk voor stuk bespreken we de voor- en nadelen:

1. LED TL's 

Er is volop keuze in LED TL's die conventionele TL's kunnen vervangen. In de regel is het vervangen van conventionele TL's voor LED TL's de meest goedkope oplossing en kunt u zelf doen. Hier zijn echter wel een aantal aandachtspunten bij van belang.

  • Er zijn armaturen met en zonder starter. LED TL's zijn niet geschikt om zonder aanpassing in een armatuur zonder starter te plaatsen. Het armatuur moet daarvoor opnieuw bedraad worden.
  • Geadviseerd wordt om de VCA, de electronica in het armatuur, af te laten koppelen. Niet alle LED TL's kunnen hier namelijk goed mee om gaan en het kan de levensduur van de TL's drastisch verminderen.

Het spreekt voor zich dat aanpassingen in een armatuur het beste door een erkend installateur uitgevoerd kan worden. De eventuele garantie van uw leverancier vervalt namelijk zodra u zelf aanpassingen gaat uitvoeren.

 

2. LED balk armaturen 

Armaturen die qua uitvoering gelijk zijn aan conventionele TL armaturen maar inwendig voorzien zijn van LED verlichtingselementen, passen zonder meer in het lichtbeeld dat al aanwezig is. Het gaat dan ook om een veilige vervanging, met weinig impact. U bespaart rond 50% op de energie kosten.

 

3.Lineaire verlichting

Lineaure verlichting wordt steeds meer toegepast, met name in parkeergarages en bedrijfshalen. Belangrijk voordeel is dat deze armaturen voorzien zijn van geintergeerde LED verlichting met een lange levensduur. U hoeft dus niets meer te vervangen als het eenmaal hangt. De armaturen zijn veelal verkrijgbaar in diverse uitvoeringen (waterdicht, verschillende lichtbudel, lichtkleur en maten). De armaturen zijn verder koppelbaar wat een extra besparing oplevert bij het aansluitenen vaak ook dimbaar,  waarbij u nog eens fors op energie kunt besparen door in combinatie van een sensor de lampen standaard in een nachtstand te laten branden.

Nadeel van dit soort armaturen is de relatief hogere aanschafprijs. Afhankelijk van de uitvoering kan het noodzakelijk zijn om de armatuur op een draagconstructie te monteren.

 

4. Alternatieve vormen 

Afhankelijk van gebruik en omstandigheden kunt u ook overwegen om een alternatieve vorm te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan aluminium ledprofielen, voorzien van een ledstrip of platte LED panelen die in verschillende maten leverbaarbaar zijn. Er is daarbij volop keuze in lichtkleur, beschermingsklasse, lichtsterkte en opties als dimmen.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Ledoffice

Ledoffice

Dokter W. Nijestraat 76, 2064 XD  Spaarndam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.