Akoestische isolatie

Isolgomma akoestische isolatie is succesvol toegepast bij de transformatie van bijvoorbeeld oude (monumentale) panden tot luxe appartementen.

Geplaatst door: ISMT B.V.

Vooraf berekenen van akoestische isolatiewaarde van totale vloeropbouw

Geluidsoverlast door buren is wellicht de grootste ergernis onder eigenaren van appartementen. Veel VVE’s stellen daarom eisen aan de soort vloeren die eigenaren mogen leggen. Zo wordt geëist dat de vloer een demping van een minimaal aantal decibels moet hebben. Uit de praktijk blijkt dat buren, ondanks dat de toegepaste isolatie voldoet aan alle eisen, nog steeds overlast ondervinden. De experts van ISMT weten waarom.

Door hun ervaring met het akoestisch isoleren van (luxe) appartementen, weten de experts van Imbema waar de uitdagingen liggen. Zo zien ze vaak situaties waarin akoestische isolatie wordt toegepast zonder goed te kijken naar de vloeropbouw. De complete vloeropbouw inclusief akoestische isolatie kan dan aanzienlijk minder demping geven dan wat eigenlijk zou moeten.

ISMT's experts voorkomen dit door uit te gaan van de isolatiewaarde van de complete vloeropbouw. Hiervoor maken zij gebruik van speciale rekenmodellen die Isolgomma , producent van o.a. akoestische isolatie, beschikbaar stelt. Daarnaast laat ISMT regelmatig praktijkmetingen doen door een onafhankelijk ingenieursbureau.

Met de producten van Isolgomma levert Imbema een betrouwbare duurzame akoestische isolatie. Verder zijn kenmerkend voor de Isolgomma producten:

  • Geringe opbouwhoogte (isolatiedikte vanaf 3 mm).
  • Breed inzetbaar: plavuizen, hout, parket, laminaat, etc.
  • Makkelijk te verwerken
  • Gemaakt uit gerecycled rubber

Isolgomma producten zijn o.a. succesvol toegepast bij de transformatie van oude (monumentale) panden tot luxe appartementen. Kijk voor een overzicht van de projecten op: https://ismt-bv.com/projecten/ 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
ISMT B.V.

ISMT B.V.

Küppersweg 30, 2031 EC  Haarlem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.