Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Akoestische isolatie

01 februari 2018
Isolgomma akoestische isolatie is succesvol toegepast bij de transformatie van bijvoorbeeld oude (monumentale) panden tot luxe appartementen.
LEES VERDER

Vooraf berekenen van akoestische isolatiewaarde van totale vloeropbouw

 

Geluidsoverlast door buren is wellicht de grootste ergernis onder eigenaren van appartementen. Veel VVE’s stellen daarom eisen aan de soort vloeren die eigenaren mogen leggen. Zo wordt geëist dat de vloer een demping van een minimaal aantal decibels moet hebben. Uit de praktijk blijkt dat buren, ondanks dat de toegepaste isolatie voldoet aan alle eisen, nog steeds overlast ondervinden. De experts van Imbema SMT weten waarom.

Door hun ervaring met het akoestisch isoleren van (luxe) appartementen, weten de experts van Imbema SMT waar de uitdagingen liggen. Zo zien ze vaak situaties waarin akoestische isolatie wordt toegepast zonder goed te kijken naar de vloeropbouw. De complete vloeropbouw inclusief akoestische isolatie kan dan aanzienlijk minder demping geven dan wat eigenlijk zou moeten.

Imbema SMT’s experts voorkomen dit door uit te gaan van de isolatiewaarde van de complete vloeropbouw. Hiervoor maken zij gebruik van speciale rekenmodellen die Isolgomma , producent van o.a. akoestische isolatie, beschikbaar stelt. Daarnaast laat Imbema SMT regelmatig praktijkmetingen doen door een onafhankelijk ingenieursbureau.

Met de producten van Isolgomma levert Imbema SMT een betrouwbare duurzame akoestische isolatie. Verder zijn kenmerkend voor de Isolgomma producten:

  • Geringe opbouwhoogte (isolatiedikte vanaf 3 mm).
  • Breed inzetbaar: plavuizen, hout, parket, laminaat, etc.
  • Makkelijk te verwerken
  • Gemaakt uit gerecycled rubber

Isolgomma producten zijn o.a. succesvol toegepast bij de transformatie van oude (monumentale) panden tot luxe appartementen. Bijvoorbeeld aan de Herengracht 132 en Jan Luijkenstraat 2 in Amsterdam. Kijk voor een overzicht van de projecten op: http://www.imbemasmt.nl/nl-NL/klanten/projecten 

Imbema SMT B.V. heeft zich gespecialiseerd in het duurzaam oplossen van problemen met akoestische en thermische isolatie en dichten van aansluitvoegen. Ze vertegenwoordigt de topmerken Isolgomma, Hanno en SIREX.

 

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

imbema smt
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES