CONTROLEER UW BRANDVEILIGHEIDSNIVEAU

Wat staat er vandaag op uw to-do lijstje? Brandveiligheid van uw gebouw staat er waarschijnlijk niet tussen. Als u bedenkt dat 75% van de bedrijven failliet gaat na brand, zelfs wanneer ze verzekerd zijn, is het een vermelding op uw to-do lijst waard

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

Bewustzijn: brandveiligheid & verantwoordelijkheid

Dat brandveiligheid bij veel organisaties niet bovenaan de agenda staat, wordt duidelijk uit de volgende conclusie: 55% van de ondervraagden weet niet welke partij er is ingehuurd voor het onderhoud & keuren van branddeuren. Dit kwam naar voren uit een kort onderzoek over brandveiligheid onder de doelgroep DMU van zorginstellingen (2018). Eerlijkheidshalve willen we er wel bij vermelden dat een klein gedeelte van de respondenten een pand huurt (3%).

Verantwoordelijkheid brandveiligheid bij huur
In het geval van huur ligt de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid bij de facilitair manager van de betreffende verhuurder. Ook dan is het uw goed recht om vragen te stellen over de wijze waarop de brandveiligheid is geborgd in het gebouw. Het heeft immers invloed op de continuïteit van uw bedrijf, mocht er brand uitbreken. Hoe goed u ook verzekerd bent, de kans dat uw bedrijf failliet gaat na brand is groot. De vraag die u dan kunt stellen is de volgende; Is het gebouw naast vluchtveilig ook brandveilig? Wat hiermee bedoelt wordt kunt u lezen in dit blog.

Wat u kunt doen?
Wat betekent brandveiligheid voor u? Naar aanleiding van uw eisen, de eisen van de verzekeraar en de wettelijke- eisen kunt u zich laten adviseren door een adviesbureau. Vervolgens laat u de toepassingen plaatsen. Deze dienen vervolgens jaarlijks gecontroleerd en gekeurd te worden. Brandwerende afscheidingen kunt u laten controleren en keuren door Hoefnagels Safety services. Wij onderscheiden ons door onze specialisatie in brandwerende afscheidingen en de service die daarbij hoort; Hoefnagels Safety Services past altijd de nieuwste wet- en regelgeving toe én we kijken verder. Met het juiste advies, controle en keuringen houdt u de veiligheid up-to-date en kunt u de continuïteit van uw organisatie veiligstellen.

Waarom controle & keuring?
Als er brandwerende afscheidingen zijn in uw gebouw, dan dienen deze volgens de wet gekeurd te worden. Gebeurt dit niet? Dan kunnen er mogelijk sancties volgen, de deuren werken bij nood niet naar behoren of bent u simpelweg niet verzekerd. Dit is eenvoudig op te lossen door de afscheidingen periodiek te laten controleren en keuren door middel van een onderhoudscontract.

Wat gebeurt en dan concreet?

  • Gecertificeerde service monteurs controleren en repareren uw branddeur indien nodig
  • De monteurs testen uw branddeur op brandwerendheid
  • Waar nodig worden de deuren gerepareerd
  • De inspecteur keurt de branddeuren volgens de voorschriften van de NEN

Brandveiligheid staat altijd op onze to-do list. Afhankelijk van uw wensen, ontzorgen we u graag met ons specialisme. Zo kunt u zich op uw belangrijkste zaken richten en is uw pand brandveilig. Ja, geef mij vrijblijvend meer informatie over een onderhoudscontract.

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor onjuistheden die onverhoopt in dit artikel kunnen zijn vermeld.

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.