Een oplossing in één dag

Wist je dat mediation een veel snellere manier van conflictoplossing is dan bijvoorbeeld de rechtspraak? Een gemiddeld mediationtraject duurt zo'n 2 á 3 maanden. Bij Fuse Mediation kan een volledig traject zelfs nóg sneller zijn. Namelijk één dag.

Geplaatst door: Fuse Mediation

Hoe werkt dat dan?

Een mediationtraject dat in één dag plaatsvindt noemt men: Ééndaags-mediation. De gedachte is dat de deelnemers aan de mediation één volledige werkdag vrij plannen om gezamenlijk te werken naar een oplossing die voor alle deelnemers acceptabel is. 

Gemotiveerde deelnemers

De ervaring leert dat de deelnemers zeer gemotiveerd zijn om aan de eendaags-mediation te beginnen. Deze motivatie is deels te verklaren door het feit dat de deelnemers de hoop en de verwachting hebben dat, hoewel het een pittige dag zal worden, er mogelijk aan het einde een oplossing is. Maar deelnemers zijn ook extra gemotiveerd omdat het ze een grote tijdsinvestering heeft gekost; het vrij blokken van een hele dag in de agenda’s. Deelnemers willen de tijd goed gebruiken en ‘gaan’ er echt voor. Wat mogelijk ook voor extra motivatie zorgt brengt is dat óók de anderen een hele dag hebben vrij geblokt. Dit toont betrokkenheid en commitment bij alle deelnemers; iedereen wil graag een oplossing zoeken voor het conflict.

Is dit iets voor jou?

Ben jij benieuwd of een eendaagsmediation wellicht een optie zou kunnen zijn in een bestaand VvE-conflict? Neem gerust contact met me op via:

www.fusemediation.nl
- Per mail: margreet@fusemediation.nl of 
- Telefonisch: 06-44029845

Bedrijvengids Geplaatst door
Fuse Mediation

Fuse Mediation

, 0000 AA  Delft

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Fuse Mediation
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.