Facilitair beheerder: zorg dat u verzeke

In de praktijk voldoen de meeste panden aan de eisen van de wet. Echter zijn de eisen van de verzekeraars veel strenger. Juist de eisen van de verzekeraar worden vaak vergeten. Dat betekent een fikse schade die vervolgens niet wordt uit gekeerd.

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

Kopregel

We schreven er al eerder over; de wetgeving rondom brandveiligheid is gericht op de vluchtveiligheid van mensen. Wanneer er brand uitbreekt, is uw pand vluchtveilig, maar niet brandveilig. Het kan zo maar gebeuren dat de mensen in veiligheid worden gebracht, maar uw gebouw afbrand. In de praktijk voldoen de meeste panden aan de eisen van de wet. Echter zijn de eisen van de verzekeraars juist om bovenstaande reden veel strenger. Juist de eisen van de verzekeraar worden vaak vergeten. Dat betekent een fikse schade die vervolgens niet wordt uit gekeerd.


Een veelgehoorde klacht is dat er altijd premie is betaald, maar dat na schade geen uitkering volgt. Vervolgens wordt er verwezen naar de verzekeringsvoorwaarden.

Preventiemaatregelen
De verzekering kan preventie maatregelen eisen om dekking te verkrijgen en/of te behouden. Een veelvoorkomende eis is de toepassing van brandwerende deuren. Bij compartimentering kan namelijk voorkomen worden dat een gebouw totaal afbrand. De brand blijft dankzij de branddeuren in een bepaalde ruimte en kan niet verder uitslaan. Andere veelvoorkomende eisen zijn bijvoorbeeld de toepassing van een brandmeldsysteem, voldoende gekeurde blusmiddelen en een elektrische installatie dient een onderhoudscontract te bevatten en gekeurd te worden.


Wie is verantwoordelijk?
Bent u een facilitair beheerder? Dan ben u verantwoordelijk voor de brandveiligheid. U moet zorgen voor de periodieke controle en inspectie die zijn voorgeschreven door uw verzekering. In de veel gevallen moeten uw huurders erop toezien dat de elektrische installatie periodiek gekeurd wordt. Veel huurders weten dit niet, dus wijs ze er gerust even op.


Blijf verzekerd
De verzekeraar kan hele concrete eisen stellen rondom de brandwerendheid van deuren. Wanneer u niet voldoet aan de eisen van uw verzekeraar kunt u zomaar uw dekking verliezen of wordt er een hoger eigen risico gehanteerd. Verzekerden realiseren zich niet wat de risico’s zijn of begrijpen de polis niet goed. Dit leidt vaak tot discussies met de verzekeraar. De keuring van branddeuren is voorgeschreven vanuit de wetgeving. De meeste verzekeringen eisen dat brandwerende deuren ook met regelmaat gecontroleerd worden.


Bij Hoefnagels zorgen we er altijd voor dat branddeuren blijven voldoen aan de eisen van uw verzekering en van de wetgeving. Desgewenst doen we een brandveiligheid scan op al uw deuren. En/of brengen we u in contact met onze brandveiligheid expert die het gehele spectrum met u kan doornemen. Geen verzekeringspolis is ons te ingewikkeld als het gaat om brandveiligheid.

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor onjuistheden die onverhoopt in dit artikel kunnen zijn vermeld.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over onze diensten of over ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op! Bel of mail ons:

T: 013 - 462 5958
E: onderhoud@hoefnagels.com

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.