Mediation bij VvE-conflicten

In veel VvE's komen ruzies voor over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld over geluidsoverlast, het gebruik van de algemene ruimten, overlast door huurders, aan- op- of verbouw van appartementen. Mediation kan in veel gevallen uitkomst bieden.

Geplaatst door: Fuse Mediation

VvE Mediation

In veel gevallen zal er naar de rechter worden gegaan. Uit ervaring weet ik echter dat een uitspraak van de rechter het conflict niet volledig of zelfs helemaal niet oplost. Dit omdat het conflict vaak uit veel meer bestaat dan alleen een verschil van mening over een juridisch punt. 

In veel gevallen kan mediation wél uitkomst bieden. Met mediation probeer je namelijk om naar alle aspecten van het conflict te kijken. En probeer je van daaruit om met elkáár tot duurzame oplossingen te komen, die voor jullie werken. Men houdt dus zelf invloed op het proces én de uitkomst. 

Neem eens een kijkje op de pagina veelgestelde vragen 

Fuse Mediation

Fuse mediation is de enige mediationpraktijk in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in VvE Mediation. Ik, Margreet Malda, vind het belangrijk dat wanneer je een mediationtraject aangaat je niet alleen kiest voor een ervaren, MfN-registermediator, maar ook voor een mediator die verstand van zaken heeft. 

Inmiddels ben ik al vijf jaar mediator waarvan ruim drie jaar MfN-registermediator. Daarnaast werk ik al zo'n 17 jaar als VvE-jurist en heb ik veel kennis van het VvE-recht en weet als geen ander welke belangen er spelen in de VvE en binnen welke (wettelijke) kaders er geacteerd moet worden. 

 Ik wil meer weten over Margreet

Wat zeggen klanten?


Fuse Mediation heeft medio 2019 bemiddeld in onze VvE. Wij hadden een conflict over een aanbouw. Margreet is prettig in de omgang en heeft de mediation zorgvuldig en in goede banen geleid. Dankzij de inzet van mediation is de sfeer in de VvE sterk verbeterd en is het conflict wat er was opgelost. Ik heb geen spijt gehad van de keuze voor mediation, ik denk dat het in veel gevallen een goede oplossing kan bieden voor (VVE-)geschillen en raad Fuse Mediation dan ook aan. Dank voor je hulp.

Sappho Panhuysen, voorzitter van de VvE, Utrecht

Margreet heeft in haar rol als mediator bij een VvE in mijn vorige beheerportefeuille opgetreden. Zij deed dit kordaat, correct en op een erg prettige manier. De goede kennis van de juridische haken en ogen met betrekking tot een VvE is daarin van enorme toegevoegde waarde. Voor de VvE hoop ik dat de uitkomst van het traject net zo standvastig is als de aanpak van Margreet. Ik kan haar zeker aanraden voor VvE's die met een (sociale) overlastsituatie zitten!
Paul Bouwhuis, Manager VvE bij Steadion

Margreet heeft kennis van zaken en dat was op sommige momenten een meerwaarde. Ik heb dat als nuttig en plezierig ervaren. Verder grijpt Margreet steeds terug naar de hoofdlijn, de-escaleert wanneer dit nodig is en laat iedereen in zijn waarde.
Vestia VvE Beheer

Fuse Mediation - artikelen

Misschien vindt je dit leuk om te lezen:

Ik heb al 20 jaar ruzie met de buren
Geluidsoverlast van de buren
Geeft de mediator ons advies? 

Bedrijvengids Geplaatst door
Fuse Mediation

Fuse Mediation

, 0000 AA  Delft

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Fuse Mediation
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.