Het mediationbesluit voor VvE's

Conflicten komen vaak voor in VvE's denk aan ruzie's met bestuursleden of tussen eigenaren onderling of met derden, bijvoorbeeld leveranciers van de VvE. Het kan dan zinvol zijn om een mediator in te schakelen. Maar mag het bestuur dat zomaar?

Geplaatst door: Fuse Mediation

Machtiging van de leden

Het bestuur kan niet zomaar zonder toestemming van de leden (de ALV) namens de VvE een mediator inschakelen voor bemiddeling bij VvE-conflicten. Het bestuur moet daarvoor gemachtigd zijn. Dit is geregeld in de Modelreglementen. 

In Modelreglement 1983 staat dat bijvoorbeeld het volgende: 

Het bestuur behoeft de machtiging van de vergadering voor het instellen van en berusten in rechtsvorderingen en het aangaan van dadingen, alsmede voor het verrichten van rechtshandelingen en het geven van kwijtingen een belang van een nader door de vergadering vast te stellen bedrag te boven gaande.
 

Jaarlijks op de agenda

Het is zeer aan te bevelen om het mediationbesluit jaarlijks te nemen.

Om in elk geval drie redenen:
1. Als er een conflict is dan wil je als VvE snel kunnen handelen. Door jaarlijks het mediationbesluit te nemen voorkom je dat je, je op het moment dat er een conflict is nog over de machtiging druk moet maken.
2. Door het besluit jaarlijks te nemen geef je met elkaar een belangrijk signaal af. Namelijk het signaal dat je het als VvE belangrijk vindt dat conflicten in goed overleg worden opgelost. Lukt dat onverhoopt niet? Dan schakelen we een mediator in.
3. Door het jaarlijks te agenderen zijn ook nieuwe leden steeds op de hoogte van de ins en outs van het besluit.

Mediationbesluit Instructies

Om het voor elke VvE makkelijk te maken het mediationbesluit op een goede manier te nemen heeft Fuse Mediation een instructie geschreven.

Deze uitgebreide instructie is de downloaden door op de volgende link te klikken: Mediationbesluit Instructies.

Wil je liever een papieren versie ontvangen? Dat kan ook! Laat het even weten via het contactformulier en ik stuur je een papieren versie GRATIS naar je toe.

Meer weten of lezen over VvE & Mediation? Kijk eens op Fuse Mediation 
Fuse mediation: Prettig wonen in de flat; Effectief samenwerken in de VvE

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Fuse Mediation

Fuse Mediation

, 0000 AA  Delft

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Fuse Mediation
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.