Trends & Ontwikkelingen -brandveiligheid

Het nieuwe jaar is bijna een maand oud. De ideale gelegenheid om vooruit te kijken, opdat het een mooi brandveilig jaar voor u mag worden. We nemen 5 trends & ontwikkelingen met u door.

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

Kopregel

#1 Benadering deur en kozijn als geheel

Alle producten moeten voldoen aan de Europese geharmoniseerde normen. Vanaf 1september 2019 moeten deur en kozijn als set aan de CE norm voldoen. Dat betekent dat zowel deur als kozijn niet meer als los item mogen worden opgeleverd. Hetzelfde geldt voor de keuring van de set. Niet alleen bij de plaatsing, maar ook na de ingebruikname moet bij de inspectie de set als geheel aan de voorgeschreven norm voldoen.

#2 Kwaliteit verder omhoog

Als opvolging op trend 1, komt trend #2 voort. Wanneer de set als geheel wordt benaderd, zal ook de kwaliteit omhoog gaan. De sets worden als geheel gemonteerd, onderhouden en gekeurd, waardoor de kwaliteit hoog blijft. De mate van brandveiligheid is niet meer afhankelijk van de zwakste schakel binnen de set.

#3 Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) 2021

Het BBL is de vervanging van Bouwbesluit 2012. Deze zou eigenlijk zijn al intrede doen in 2019, maar dat is uitgesteld tot 2021. In het BBL zijn aangescherpte eisen opgenomen over de rookdoorgang van bouwkundige constructies. De eisen rondom rookwerendheid worden flink aangescherpt. De aangescherpte wetgeving zorgt ervoor dat verbouw en nieuwbouw moeten voldoen aan strengere normen. Panden van de toekomst zijn vluchtveiliger en ook een stukje brandveiliger.  U kunt er hier meer over lezen..

#4 Groeiend bewustzijn brandveiligheid

2018 was een turbulent jaar als we kijken naar de branden die woedde bij verschillende veehouders en bedrijfspanden. Door media en nieuwe wetgeving worden bedrijven zich meer en meer bewust van mogelijke risico’s.

#5 Volg uw eigen veiligheidsbehoefte

We schreven al eerder over het verschil tussen brandveiligheid en vluchtveiligheid. Gebouwen zijn volgens wetgeving vaak wel vluchtveilig, maar niet brandveilig. Mocht er brand uitbreken, dan is de kans groot dat de mensen veilig zijn, maar uw pand afbrand. Wanneer u brandveiligheid ook toepast volgens uw eigen behoeften én de eisen van de verzekering, is de continuïteit van uw bedrijf na brand zekerder. Jaarlijkse controle en keuring zijn hierbij essentieel om de kwaliteit van brand- en rookwerendheid op peil te houden.

Brandveiligheid wordt vaak ervaren als complex. Heeft u vragen of opmerkingen over de trends, of wilt u uw brandveiligheidsvraagstuk met ons doornemen? Neem dan contact  met ons op.Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor onjuistheden die onverhoopt in dit artikel kunnen zijn vermeld.

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.