Eisen van de deur

Laat (brand)deuren periodiek onderhouden en keuren. Zo bent u verzekerd van een goede werking en voorkomt u onnodige kosten. Neem contact op voor informatie

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

Eisen van de deur

Een deur met eisen? Dat hoor je niet zo vaak, maar toch hebben brandwerende deuren eisen waar ze aan moeten voldoen. Jaarlijks worden de veiligheidseisen door de overheid aangescherpt. Met alle goede bedoelingen heeft u ooit al eens goed naar de overheidsvoorschriften geluisterd en uw deur(en), volledig voldaan aan deze eisen, laten installeren. Totdat er een jaar of twee later een controle plaatsvindt door een verzekering of instantie en het pand wordt afgekeurd. Het gevolg: je bedrijf ligt stil of de verzekering wordt niet in stand gehouden. Hoe kon dit gebeuren?

De veiligheidseisen worden met enige regelmaat aangescherpt. Ze zijn afhankelijk van de bestemming van het betreffende gebouw en de plaatsing binnen het gebouw. Utiliteitsbouw vraagt om andere eisen dan woningbouw en ook binnen deze categorie├źn is onderscheid te vinden in de eisen. Daarnaast is het aanbod en variantie in brandwerende afsluitingen enorm, en u raadt het al, binnen dit aanbod hebben de deuren ook aan verschillende eisen te voldoen.

Wettelijke eisen
Naast de eisen van de deur zelf, zijn er wettelijke eisen wat betreft het testen en keuren van de deur. De Europese normen (Norm EN-14637) schrijft voor dat een branddeur iedere drie maanden functioneel getest moet worden en ook jaarlijks gekeurd moeten worden (Norm EN 13241-1). Dit verlaagt de kans op storingen en dure reparaties. Maar bovenal voorkomt het de ingrijpende gevolgen van achterstallig of nalatig onderhoud, mocht er in - worst case scenario - een brand uitbreken. Dat zijn een hoop dingen waar u rekening mee moet houden. Als klant van Hoefnagels heeft u hier geen omkijken naar.

Ontzorgen
Bij Hoefnagels Safety Services kunt u een onderhoudscontract afsluiten, waarbij ook de wettelijk verplichte, jaarlijkse keuring van uw (brandwerende) afsluitingen is inbegrepen. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw wettelijke verantwoordelijkheid en weet u zeker dat deuren, schermen en signaalgevers doen wat ze moeten doen in het geval van calamiteiten.

Heeft u interesse en wilt u graag weten wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag!

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor onjuistheden die onverhoopt in dit artikel kunnen zijn vermeld.

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.