Leer alles over de rechten en plichten van (ver)huurders

Het huurrecht krijgt binnen onze maatschappij steeds vaker een belangrijke rol.

Gepubliceerd: 30 augustus 2022

Het huurrecht krijgt binnen onze maatschappij steeds vaker een belangrijke rol. De reguliere huizenmarkt is haast overstroomd en ook de huurmarkt is erg krap. Daarom is het natuurlijk belangrijk om op de hoogte te blijven van het huurrecht. Als huurder of verhuurder heeft u uiteraard verschillende rechten en plichten. Het huurrecht heeft betrekking op alle rechten en plichten van de (ver)huurders. Daarom is het altijd verstandig om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.

Wat is het huurrecht precies?

Als er wordt gesproken over het huurrecht, dan gaat dit over alle regels met betrekking tot de huur van bijvoorbeeld appartementen. Een verhuurder stelt vaak een contract op. In sommige gevallen is er ruimte voor overleg. De regels binnen het huurrecht hebben betrekking tot roerende goederen zoals vloeren, gordijnen of bijvoorbeeld vast meubilair van een appartement. Ook de onroerende goederen vallen onder het huurrecht. Tot de onroerende goederen behoren de zaken die vast aan het appartement zitten.

?

Wat staat er in het huurrecht??

In het huurrecht staan alle regels die gaan over: ? ?

  • Alle rechten van zowel de huurder als de verhuurder?
  • Alle plichten van zowel de huurder als de verhuurder?
  • De opgestelde regels met betrekking tot de onderhuur?
  • De bescherming van de huurprijs?
  • Een indexactie van de huur

De laatste ontwikkelingen

Zeer recentelijk zijn er verschillende ontwikkelingen binnen het huurrecht. Een goed voorbeeld hiervan is de wet rondom toeristisch verhuur. Sinds 1 januari 2021 hebben gemeentes meer mogelijkheden om het gebrek aan woonruimte tegen te gaan. Daardoor blijft de leefbaarheid in een wijk beter behouden en ongewenste neveneffecten van toeristisch verhuur worden beperkt. Dit is slechts een voorbeeld van een recente wetswijziging. Wil jij weer volledig op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het huurrecht? En de mogelijke gevolgen voor u als appartementeneigenaar? Bekijk dan het cursusaanbod van OSR juridische opleidingen.

Verschillende cursussen voor u

Binnen het huurrecht volgen de nieuwe en gewijzigde wetten elkaar in rap tempo op. Het wordt aangeraden om de kennis van dit rechtsgebied regelmatig op te frissen. Zo blijft u namelijk volledig op de hoogte. De opleidingen van OSR juridische opleidingen zijn uiterst geschikt. Er zijn verschillende meerdaagse trainingen, actualiteitencursussen, basis- én verdiepingscursussen te volgen binnen het huurrecht. Bekijk de website van OSR voor een compleet overzicht van het aanbod. Alle opleidingen en cursussen van OSR worden gegeven door docenten uit de praktijk. Zij hebben vaak veel ervaring en weten op een aantrekkelijke wijze de juiste informatie te verschaffen. Creëer de perfecte basis voor een succesvolle toekomst binnen dit rechtsgebied.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.