Relining

Rioolrenovatie is in alle opzichten voordeliger dan rioolvervanging. Door relining krijgt het riool een nieuwe binnenleiding en kan het decennia mee.

Geplaatst door: Tubus System BV

Voor het beste resultaat hanteren wij de innovatieve spuittechniek van Tubus System. Met deze methode is hak- en breekwerk niet nodig, wordt overlast tot een minimum beperkt en is er sprake van aanzienlijke kostenbesparing. Wilt u zeker zijn van een duurzaam resultaat? Schakel dan de experts van Tubus Systems BV in. Voor elk gebouw hebben wij een passende oplossing.

Contact opnemen 

Relining door Tubus System  

 • Minder overlast voor bewoners
 • Kosten- en tijdsbesparing
 • Levensduur 50 jaar met 10 jaar garantie
 • Gekwalificeerd en ervaren personeel
 • Duurzame en milieuvriendelijke werkwijze
 • Naadloze aftakkingen, zonder frezen 

Het relinen van standleidingen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Diverse bedrijven passen de zogenaamde kousmethode toe. Een standleiding relinen doen wij volgens een andere methode, namelijk de spuittechniek 'Tubus System'. Met deze spuittechniek wordt er van glasversterkt polyester een nieuwe leiding in de bestaande leiding gemaakt. 

Het voordeel hiervan is dat deze techniek de contouren van het bestaande leidingstelsel volgt. Tubus System kan hierdoor Y-stukken, T-stukken en aftakkingen 'relinen' zonder de aansluitleidingen open te frezen. Naadloos, vloeistofdicht resultaat is op deze manier gegarandeerd. Met de nieuwe Tubus System leiding kiest u voor kwaliteit en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over lekkages en verstoppingen als gevolg van corrosie en erosie. Omdat er geen hak- en breekwerk aan te pas hoeft te komen, wordt de overlast voor de omgeving en bewoners tot een minimum beperkt. Verder betekent de innovatieve spuittechniek van Tubus System een aanzienlijke kostenbesparing voor de eigenaar van het gebouw. 

Onze werkwijze

Uit ervaring weten we dat niet alleen onze techniek van belang is, juist onze werkwijze in de renovatietrajecten maakt het verschil. Zo gaan wij te werk bij het relinen van leidingen:

 1. Plan van aanpak. Allereerst gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing voor uw situatie. Dat werken we uit in een overzichtelijk plan van aanpak dat bestaat uit duidelijke stappen.
 2. Conditiemeting. Daarna brengen we de huidige staat van het leidingstelsel in kaart met behulp van een camera-inspectie. De conditiemeting laat zien waar zwaktes en gebreken liggen.
 3. Informeren van de bewoners. Een standleiding relinen is werk voor en door mensen. Daarom is het belangrijk om bewoners tijdig te informeren. Tijdens informatiebijeenkomsten leggen we helder uit wat we gaan doen en hoe we tijdelijk ongemak verhelpen. Wij nemen de communicatie met bewoners uit handen en zorgen voor een planning.
 4. Overlast beperken. Zowel voor als tijdens de werkzaamheden staan de bewoners centraal. We beperken de overlast zoveel mogelijk en er is altijd  iemand beschikbaar om vragen van bewoners te beantwoorden.
 5. Videodocumentatie en garantiecertificaat. Elke oplevering wordt extra gecontroleerd door ons hoofdkantoor in Zweden. Afsluitend ontvangt de opdrachtgever een videodocumentatie van ons werk en een gedetailleerd kwaliteitsinspectierapport met een garantie-certificaat. 

Succesvolle relining projecten

Tubus System BV is veelvuldig werkzaam voor VvE's, woningcorporaties aannemers en vastgoedbeheerders. Voor elk gebouw hebben wij dan ook een passende oplossing. Hieronder een greep uit de leidingsoorten die wij renoveren:

 • Standleidingen
 • Gietijzeren leidingen
 • Horizontale afvoerleidingen in woningen
 • Grondleidingen
 • Hemelwaterafvoeren
 • Asbestcement leidingen 

Het team van Tubus System BV zorgt niet alleen voor een duurzaam resultaat, we werken ook naar een langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers. Wij zijn er trots op om een betrouwbare partner genoemd te worden door vele opdrachtgevers. Bekijk de projecten die we succesvol hebben afgerond voor uiteenlopende klanten in het hele land.

Relinen van uw standleidingen door Tubus System

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het grootschalig renoveren van uw standleidingen? Tubus System is de ideale oplossing voor leidingrenovatie in alle soorten gebouwen. In 10 jaar tijd zijn talloze gebouwen door ons voorzien van nieuwe Tubus System afvoerleidingen. Bij onze moedermaatschappij in Zweden al meer dan 20 jaar! Wilt u meer weten over deze relining techniek en onze werkwijze? Of wilt u een gedegen plan van aanpak voor uw gebouw? Neem dan gerust contact met ons op. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Tubus System BV

Tubus System BV

Ambachtstraat 1, 2751 GP  Moerkapelle

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.