..........
shadow_fix

Bliksembeveiliging

De juiste bliksemafleiding, pasklaar ontworpen op elk specifiek object en voor elke situatie, voorkomt schade als gevolg van blikseminslag.

Bliksembeveiliging en overspanningsbeveiliging

Donder en bliksem intrigeren al sinds mensenheugenis. En niet voor niets. Onweer is immers het meest indrukwekkende en grillige natuurverschijnsel dat we kennen. Fascinerend maar onbeheersbaar, en daardoor tegelijkertijd steeds opnieuw angstaanjagend

In Nederland slaat de bliksem tussen de 200.000 en 300.000 keer per jaar in. Gevaarlijk hoeft bliksem echter niet te zijn. Tenminste, wanneer er op de juiste manier tegen inslagen en overspanning wordt beveiligd. Hommema weet hoe.

Wanneer het pand nog niet voorzien is van bliksembeveiliging  is het van belang goed te kijken of er een noodzaak is om bliksembeveiligingsmaatregelen te treffen. Hiervoor is een risicoanalyse, waarbij op basis van technische gegevens en pandspecifieke situatie (middels opname) deze noodzaak beoordeeld wordt.

De juiste bliksemafleiding, pasklaar ontworpen op elk specifiek object en voor elke situatie, voorkomt schade als gevolg van blikseminslag. Een goede bliksemafleider vangt de bliksemontlading namelijk op en leidt deze vervolgens snel en veilig af naar de aarde.  Bliksembeveiliging is ook belangrijk voor apparatuur op het dak zoals airco installaties en PV panelen. Vaak worden PV panelen niet tijdens de bouw van het pand maar achteraf geplaatst. Juist dan is het van belang te laten controleren of hiervoor exra bliksembescherming en/of overspanningsbbeveiliging nodig is.

 

  • zie ook:

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam