Dak veiligheidsoplossing

Werkgevers moeten zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden van werknemers

Geplaatst door: Worksafe

Wat zijn de veiligheidsoplossingen voor uw dak?

Werkgevers moeten zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden van werknemers. De Arbowet verplicht dat de maatregelen in een bepaalde volgorde worden genomen, waarbij allereerst naar de bron van het gevaar wordt gekeken. Dat wordt de arbeidshygiënische strategie genoemd.

In het geval van dakveiligheid moet eerst de oorzaak van het probleem van valgevaar worden weggenomen. Voor onderhoud en/of installatiewerkzaamheden op het dak is het onvermijdelijk dat op enig moment het dak betreedt moet worden. Het risico op valgevaar kan dus niet compleet vermeden worden. Als eerstvolgende oplossing volgt dat er moet worden gekeken naar de mogelijkheid voor collectieve maatregelen, zoals rondom een hekwerk van 1,1m (Europese richtlijnen). Als dit niet mogelijk is volgen individuele maatregelen, zoals permanente veiligheidssystemen. Als de bovenste drie maatregelen niet kunnen worden genomen, moet de werkgever als laatste optie persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) ter beschikking stellen. Bij deze veiligheidsniveaus geldt wel een redelijkerwijs-principe: het is toegestaan maatregelen op een lager veiligheidsniveau te nemen als daar goede redenen voor zijn (technische, uitvoerende en economische haalbaarheid). Een onafhankelijke Dak Risico Inventarisatie & Evaluatie helpt om een goede afweging te maken tussen de risico’s en de technische, uitvoerende en economische aspecten van mogelijke maatregelen.


WorkSafe Nederland zoekt altijd naar oplossingen die veilig maar ook kosteneffectief zijn. Wij bekijken in eerste instantie hoe u als VvE met minimale inspanningen aan de basis voor dakveiligheid kunt voldoen. Bijvoorbeeld door het zorgen voor een veilige dakopgang, het juist opstellen van een dakprotocol (waar een ieder zich aan moet houden) en een veilige zone markering. Afhankelijk van de specifieke situatie en geplande werkzaamheden kan worden gekeken of verdere invulling, bijv. het aanbrengen van hekwerk of permanente valbeveiligingssystemen, noodzakelijk is. Wanneer u voor dergelijke veiligheidssystemen kiest, heeft WorkSafe Nederland haar partners die dit voor u kunnen verzorgen.


Hoe gaat u de veiligheid op úw dak vergroten?


Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Worksafe Nederland, 06-37448032 

Bedrijvengids Geplaatst door
Worksafe

Worksafe

Majoraan 9a, 6942 SB  Didam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.