Dakluiken

Dakluiken zijn als vluchtluik inzetbaar maar bieden in de meeste situaties een praktische toegang tot dakterrassen, koelinstallaties, liftmachinekamers,

Geplaatst door: Gorter Group bv

Voordelen dakluikenDakluiken zijn als vluchtluik inzetbaar maar bieden in de meeste situaties een praktische toegang tot dakterrassen, koelinstallaties, liftmachinekamers, glazenwasinstallaties, zonnecollectoren en andere voorzieningen op daken. Dakluiken zijn inzetbaar op platte daken met een maximale hellingshoek van maximaal 30°. De voordelen van Gorter:

  • Ondersteuning van architecten/ ontwerpers met bestekteksten en CAD-bestanden
  • Gorter sinds 1928, ISO9001 en wereldwijde ondersteuning
  • Tevens vloerluiken, wandluiken en plafondluiken

Prijsgunstig en 10 jaar garantie

De Gorter dakluiken zijn zeer prijsgunstig … en bij Gorter krijgt u bovendien meer. Het dakluik heeft als enige een gepatenteerde thermisch gescheiden constructie waardoor u niet alleen een beter binnenklimaat verkrijgt maar ook op de energiekosten bespaart. Daarnaast krijgt u bij Gorter meer op het gebied van veiligheid. De dakluiken zijn als enige TÜV NORD, KOMO® en Aboma gecertificeerd waardoor u altijd verzekerd bent van een veilige daktoegang. Bovendien zorgen de eenvoudige montage, de geheel voorgemonteerde constructie en het geringe gewicht voor een kostenbesparing bij installatie.

Ook niet onbelangrijk is dat alle Gorter dakluiken – als bewijs van kwaliteit - met 10 jaar garantie geleverd worden. Kiest u voor kwaliteit en een gunstige prijs; dan kiest u voor het Gorter dakluik.

Volledig thermisch gescheiden constructie

De Gorter dakluiken zijn de enige in de categorie dakluiken met een bewezen zeer hoge isolatiewaarde. EuroSolid heeft de thermische prestaties conform EN-ISO 10077-2 onderzocht en het staat officieel vast dat de Gorter RHT dakluiken een isolatiewaarden hebben van Rc = 4,5 ( U = 0,22).

De goede isolerende eigenschappen worden verkregen door de combinatie van een speciaal ontwerp en de juiste materialen. Het dakluik beschikt over een gepatenteerde (Patent nr. 2519072) volledig thermisch gescheiden constructie en een dubbele afdichting rondom in het deksel. Door het speciale ontwerp zal bij streng winterweer, of toepassing in zeer koude gebieden, geen ijsvorming of condensatie aan de binnenzijde van het dakluik optreden.

 

Met ladder of trap, klaar voor montage

Een totaaloplossing voor uw daktoegang. Gorter dakluiken kunnen als combinatie geleverd worden met bijpassende ladder, schaartrap of vaste trap. U hoeft niet meer te zoeken en de montage is eenvoudig. Gorter bespaart u hiermee tijd en kosten.

Naast de volledig op elkaar afgestemde uitvoeringen biedt een Gorter combinatie nog meer voordelen. De Gorter combinaties zijn volledig TÜV, KOMO® en ABOMA gecertificeerd. Met de meegeleverde documenten is het eenvoudig om aan de eventuele gestelde vereisten vanuit wettelijke veiligheidsregelgeving, zoals de RIE, te voldoen.

De uitvoeringen: dakluik met ladder, dakluik met schaartrap, dakluik met vaste trap

Bouwkundige voordelen Gorter dakluiken


Bouwkundige voordelen Gorter dakluiken
Gorter aluminium dakluiken zijn tot wel drie keer lichter dan vergelijkbare stalen dakluiken. Door de lage dakbelasting zijn er minimale aanpassingen in de dakconstructie nodig. Door het beperkte gewicht is het RHT dakluiken eenvoudig te tillen en zonder veel voorzieningen op het dak te plaatsen.

Bij het creëren van een daktoegang biedt een dakluik veel voordelen ten opzichte van een dakopbouw of dakhuis. Met een dakluik is er immers altijd één verdieping minder. U bespaart hiermee op de bouw- en toekomstige energiekosten. Door de geringe hoogte van het dakluik zal het gebouwaanzicht niet verstoord worden. Mede hierdoor is voor de plaatsing van een dakluik vaak geen vergunning vereist.

Elektrische bediening dakluiken

Bedien het dakluik met één druk op de knop of via sensoren. De Gorter elektrische bediening is een oplossing die als optie leverbaar is op alle standaard Gorter RHT dakluiken. Alle lichtdoorlatende RHTG dakluiken zijn standaard voorzien van een elektrische bediening.

Bij de elektrische bediening wordt het dakluik van twee krachtige elektromotoren voorzien waarmee het deksel onder alle weersomstandigheden veilig en stabiel te openen en sluiten is. De bediening vindt plaats via een compact bedieningspaneel of optioneel via een RF-afstandsbediening. Een koppeling aan gebouwinstallaties of sensoren, zoals regensensoren, behoort ook tot de mogelijkheden.

Bediening dakluik met één hand

Alle hand bediende dakluiken beschikken over openingshulp met contrabalanssysteem en terugvalremming. Met deze voorziening is het dakluik altijd met minimale inspanning en met één hand te openen en te sluiten. Voor het sluiten van het deksel kan ook de ontgrendeling van het dakluik met één hand bediend worden.

 

Snelle levering

Gorter dakluiken zijn in de standaardmaten vanuit voorraad leverbaar. Hierdoor kan de levering vaak al binnen 3 tot 4 werkdagen plaatsvinden en met expreslevering binnen 24 uur. Gorter beschikt over een eigen engineering afdeling, productiefaciliteiten en distributiecentrum waardoor ook de producten in speciale afmetingen of uitvoeringen snel en exact op specificaties geleverd kunnen worden.

Professionele materialen en afwerking

De Gorter dakluikconstructie is sterk, stabiel en duurzaam uitgevoerd. Hiermee zijn de dakluiken geschikt voor toepassing op de hoogste gebouwen, ook in gebieden met zeer extreme weersomstandigheden.

Alle standaard dakluiken zijn uit hoogwaardig aluminium vervaardigd, welke ter extra bescherming worden geanodiseerd en daarna nog worden voorzien van een 80 micron laag poedercoating. De Gorter klimmiddelen, zoals de schaartrap, ladder en vaste trap zijn tevens uit hoogwaardig corrosievrij aluminium vervaardigd.

Beglaasde dakluiken HR++

RHTG dakluiken hebben een venster van veiligheidsglas uit één stuk. Dit zorgt bij het dakluik voor een maximale lichtdoorlating en optimale isolatie.

De glasplaat is daarnaast inbraakwerend en doorvalveilig. Om het klimaat in de onderliggende ruimte nog aangenamer te maken is er HR++ isolatieglas toegepast waardoor de deksel een isolatiewaarde heeft van Rc = 1,20. Het glas is onder een afloop geplaatst en is waardoor deze zelfreinigend is. Alle beglaasde dakluiken worden standaard met twee krachtige elektromotoren en elektrische bediening geleverd.

Maximale veiligheid - TÜV, Aboma en KOMO®

De Gorter dakluiken zijn de enige in de categorie dakluiken met een bewezen zeer hoge isolatiewaarde. EuroSolid heeft de thermische prestaties conform EN-ISO 10077-2 onderzocht en het staat officieel vast dat de Gorter RHT dakluiken een isolatiewaarden hebben van Rc = 4,5 ( U = 0,22).

De goede isolerende eigenschappen worden verkregen door de combinatie van een speciaal ontwerp en de juiste materialen. Het dakluik beschikt over een gepatenteerde (Patent nr. 2519072) volledig thermisch gescheiden constructie en een dubbele afdichting rondom in het deksel. Door het speciale ontwerp zal bij streng winterweer, of toepassing in zeer koude gebieden, geen ijsvorming of condensatie aan de binnenzijde van het dakluik optreden.

 

Overige uitvoeringen en dakluik opties

Gorter dakluiken zijn uit voorraad leverbaar in een grote verscheidenheid aan standaard maten. Gorter vervaardigt ook dakluiken in speciale afmetingen waarbij grote dakluiken met dubbel deksel worden uitgevoerd.

*Brandwerende dakluiken – Met KOMO® certificaat en classificatie EI120 voor het standaard brandwerend dakluik.
*Explosieluiken - Gorter explosieluiken zorgen voor een automatische opening bij een vooraf aangegeven drukopbouw en zijn uitgerust met het gepatenteerde  Gorter Explosion Release Control.
*Vluchtluiken - Bij toepassing van dakluiken als vluchtluiken kunnen deze voorzien worden van een Gorter lichtgevende handgreep.

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.