Is dakveiligheid uw zorg

Op het dak van uw VvE vinden jaarlijks terugkerende onderhouds- en/of installatiewerkzaamheden plaats.

Geplaatst door: Worksafe

Is dakveiligheid uw zorg?

Op het dak van uw VvE vinden jaarlijks terugkerende onderhouds- en/of installatiewerkzaamhedenaan aircosystemen, bliksembeveiliging, hemelwaterafvoeren, en/of zonnepanelen, etc. plaats. U heeft als VvE een zorgplicht voor een veilige omgeving in, op en om het gebouw.

Een werkgever is vanuit de arbeidsomstandighedenwet, de hoofdverantwoordelijke voor zijn uitvoerend personeel. Een werkgever kan een beheerder of gebouweigenaar zijn, maar ook een hoofd- of onderaannemer. Indien u als VvE eigen (onderhouds)personeel dakwerkzaamheden laat verrichten, treedt u op als werkgever en dient u zorg te dragen voor veilige arbeidsomstandigheden voor uw personeel. Indien veiligheidsvoorzieningen niet in orde zijn, mogen werkzaamheden op het dak volgens de wet niet worden uitgevoerd.

Bovendien kan bij schade ten gevolge van onvoldoende veiligheidsvoorzieningen, tegen een gebouweigenaar een civielrechtelijk proces worden aangespannen.

Als VvE’er moet u dus op de hoogte zijn van de gevaren op uw dak en hoe deze mogelijkerwijs geminimaliseerd kunnen worden middels diverse veiligheidsoplossingen. Dergelijke oplossingen komen voort uit een opgestelde Dak Risico Inventarisatie & Evaluatie (Dak RI&E).

Gelukkig kunt u met minimale inspanningen en middelen voor een veilige werkomgeving zorgen.

Hoe gaat u de veiligheid op úw dak vergroten?

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Worksafe Nederland, 06-37448032

Bedrijvengids Geplaatst door
Worksafe

Worksafe

Majoraan 9a, 6942 SB  Didam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.