Gerelateerde suggesties:

Rhepanol dakbedekking

Rhepanol® wordt al meer dan 75 jaar toegepast op daken, er zijn wereldwijd 95 miljoen vierkante meters daken bekleed met Rhepanol®.
LEES VERDER

De circulaire economie wordt een steeds belangrijker thema bij de keuze van producten, hergebruik van producten te maximaliseren om waarde vernietiging te beperken.

Als we kijken naar de traditionele dakopbouw met bitumineuze dakbedekking valt hierin weinig tot geen eer te behale. Een absoluut betere oplossing is Rhepanol® hfk. Deze dakbedekking kan na einde gebruiksfase gemakkelijk worden gedemonteerd, hierdoor zijn de materiaalstromen eenvoudig te scheiden, waarnaar het materiaal volledig kan worden gerecycled. Dit geeft nogmaals het milieuvriendelijke karakter van Rhepanol® weer.

Betrouwbaar

Rhepanol is een outstanding kwalitatieve dakbedekking van 2,5 mm dikte, bestaande uit polyisobutyleen (pib), aan de onderzijde bekleed met een synthetisch vilt dat niet rot. Rhepanol® biedt perfect weerstand tegen alle invloeden van de natuur. Het bevat geen weekmakers, is volledig UV-bestendig en weerstaat thermische schokken van -40° C tot +150° C. Rhepanol® wordt verwerkt met föhn-techniek; hierdoor ontstaat een homogene lasverbinding. Door het grote 'lasvenster' waarin kan worden gewerkt, is verbranding van de folie uitgesloten en een goede, homogene lasverbinding een zekerheid. De dakbanen kunnen mede hierdoor onder nagenoeg alle omstandigheden worden verwerkt. Rhepanol® hfk mag uitsluitend door erkende Rhepanol® hfk-ambassadors worden aangebracht. Applicateurs krijgen een opleiding in Duitsland bij FDT (FlachdachTechnologie) en worden gecertificeerd. Door de kwaliteit van Rhepanol®hfk in combinatie met een gecertificeerde Rhepanol® hfk-ambassador wordt op de dakbedekking een 20 jarige verzekerde productiegarantie afgegeven.

Weinig onderhoud

Uit onderzoek blijkt dat de Rhepanol® dakbedekking nagenoeg niet verouderd. Daken van 30 jaar oud voldoen nog ruimschoots aan de productienormen voor nieuwe Rhepanol® dakbanen. FDT monitort daken welke ouder zijn dan 60 jaar, en die nog steeds voldoen aan de productienormen van de huidige producties. Conclusie is dan ook dat Rhepanol® dakbanen nagenoeg niet verouderen. Grootonderhoud met Rhepanol® is gezien de veroudering niet nodig, ook algemeen onderhoud kan worden beperkt tot het schoonmaken van de afvoeren.

Certificeringen

Rhepanol® behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze en is voorzien van een Dubo-Keur.
FDT heeft voor Rhepanol®, van Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU, Duits instituut voor bouwwezen en leefmilieu) de EPD (Environmental Product Declaration, milieuproductverklaring) ontvangen. Ook beschikt Rhepanol® hfk over een schoonwaterverklaring.
Tevens is Rhepanol® gecertificeerd door BBA, BUtgd, en SGS Intron.

Vergelijk met andere materialen

Middels trainingen, die FDT verzorgd, worden Rhepanol®- verwerkers gecertificeerd. Door deze specialistische trainingen kan nagenoeg elk dak worden gemaakt met een Rhepanol® variant.
Aandacht voor detailleringen is een bijzonder aandachtspunt; dit bepaalt mede de minimale levensduur van 50 jaar. De in de FDT dakdekker school gegeven trainingen maken FDT uniek maar ook de opgeleide dakdekker. Bij een hoogwaardig product hoort ook een hoogwaardige applicateur.

Rhepanol® is met een bewezen levensduur van minimaal 50 jaar koploper als het gaat om betrouwbaarheid, duurzaamheid en milieu bewust bouwen!

Meer informatie

Roofwatcher
I: www.roofwatcher.nl
T: 0413-441004

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Roofwatcher
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen