Valbeveiliging

Allereerst, onze complimenten! U heeft de risico’s van vallen op hoogte verkleind en daarmee de veiligheid van uw (ingehuurd) personeel en gebouw vergroot.

Geplaatst door: Worksafe

U heeft valbeveiliging en nu?

Allereerst, onze complimenten! U heeft de risico’s van vallen op hoogte verkleind en daarmee de veiligheid van uw (ingehuurd) personeel en gebouw vergroot. Maar hiermee bent u er helaas nog niet. Nadat de valbeveiligingssystemen zijn aangebracht, is het ook verplicht deze jaarlijks te inspecteren op gebreken om zo de kwaliteit en de veiligheid van het systeem te waarborgen. Daarnaast wordt er nog te vaak geconstateerd dat de aanwezige veiligheidssystemen onvoldoende aanwezig zijn en/of het een onjuiste positionering kent. Het risico hiervan is dat bij een mogelijke val de penduleslag zo groot is dat het menselijk lichaam een dergelijke val niet te boven komt.


U bent als VvE verantwoordelijk voor het goed onderhouden van permanente valbeveiligingssystemen. Voor behoud van (fabrieks)garantie van systemen, dient de permanente valbeveiliging jaarlijks te worden geïnspecteerd door een veiligheidskundige. Indien u persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) heeft aangeschaft voor uw personeel, dienen deze ook jaarlijks te worden gekeurd. Voor een goed blijvende werking is het belangrijk dat de PBM schoon opgeborgen worden.


WorkSafe Nederland kan en mag al uw valbeveiligingssystemen inspecteren en keuren. Hiervoor hoeft u geen langlopend service & onderhoudscontract af te sluiten. Gecertificeerde veiligheidskundigen binnen WorkSafe Nederland mogen alle typen permanente en persoonlijke valbeveiligingssystemen keuren. Na de inspectie ontvangt u het inspectierapport waarin de aanwezige valbeveiligingssystemen staan omschreven. Systemen die naar behoren functioneren worden voorzien van keuringsstickers waarop staat vermeld tot wanneer de keuring geldig is. Systemen die gebreken vertonen, worden afgekeurd. Hierbij wordt onderbouwd wat de mankementen zijn en welke eventuele herstel- of vervangingswerkzaamheden noodzakelijk zijn.


Gezien de onafhankelijkheid van WorkSafe Nederland zouden onze of uw partners dergelijke werkzaamheden kunnen uitvoeren. Daarbij zullen onze veiligheidskundigen waken op een goede afwikkelingen van het proces.

Hoe gaat u de veiligheid op úw dak vergroten?


Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Worksafe Nederland, 06-37448032

Bedrijvengids Geplaatst door
Worksafe

Worksafe

Majoraan 9a, 6942 SB  Didam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.