Witte Daken

Witte daken reflecteren het zonlicht en dragen daarin bij aan minder opwarming van onderliggende ruimtes.

Geplaatst door: A.Verschoor Dakbedekkingen

Wanneer het constructief niet mogelijk is een groendak aan te leggen, zoals vaak bij een dak met een staalcontructie, is een wit dak hét alternatief.

Een wit dak warmt significant minder op dan een zwart dak. De maximale temperatuur van een zwart dak schommelt rond de 80 graden, terwijl een wit dak niet warmer wordt dan 40 graden. De voordelen van een wit dak komen op dit punt overeen met een groendak. Zonnepanelen zullen een hoger rendement hebben doordat de oppervlaktetemperatuur lager is; door het wegnemen van grote temperatuurschommelingen wordt de levensduur van het dak verlengt.

Indien uw gebouw gebruikmaakt van een airco-installatie dan vormt het witte dak een passief onderdeel daarvan: de opwarming van de onderliggende ruimte wordt verminderd en de temperatuur van de aanzuiglucht is lager. Zowel doordat u zal volstaan met een minder krachtige installatie met een lagere aanschafwaarde, alsmede doordat deze minder energie zal vergen, kunt u uw energierekening voor koelkosten met wel 50 procent doen verminderen.

A-Verschoor Dakbedekkingen past daarnaast ook het Albedo Daksysteem toe. Dit is een witdakcontructie die naast het reflecteren van zonlicht eveneens de door straling binnenkomende warmte door middel van een spouw afvoert. Dit levert een aanvullende besparing van 15 tot 20 procent op.

Bedrijvengids Geplaatst door
A.Verschoor Dakbedekkingen

A.Verschoor Dakbedekkingen

Deijffelbroekselaan 67, 3195 GS  PERNIS

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.