Salderingsregeling

Eerder hebben wij een nieuwsbericht geplaatst dat de salderingsregeling voorlopig gehandhaafd blijft. Maar er blijven veel vragen over binnen komen. Wij hebben daarom een aantal vragen op een rij gezet.

Wat houdt de salderingsregeling in?
De salderingsregeling betekent dat huishoudens en VvE's met zonnepanelen energie kunnen terug leveren aan het stroomnet. Door zonnepalen wordt er stroom opgewerkt. Deze stroom kunt u zelf gebruiken en als dat niet gebeurt gaat de opgewekte stroom het stroomnet op. Dat kan een besparing geven op de energiekosten. 

Wanneer wordt de regeling afgeschaft?
De salderingsregeling blijft voorlopig gehandhaafd, wat positief is voor woningeigenaren die geïnvesteerd hebben in zonne-energie. Maar vanaf 2025 wordt deze salderingsregeling versoberd en vanaf 2031 is salderen niet meer mogelijk. 

Moet ik dan nog wel investeren in zonnepanelen?
Als u op korte termijn zonnepanelen plaatst kunt u - naar verwachting-  nog een aantal jaar van de salderingsregeling gebruik maken. Daarnaast heeft zelf opwekken van energie ook voordelen. U heeft minder last van prijsstijgingen omdat u zelf energie opwekt die u kunt gebruiken. Naarmate de prijzen stijgen loopt dit financiële voordeel op.  

Wilt u meer weten over uw VvE en zonnepanelen of energiebesparende maatregelen? Neem vrijblijvend contact met ons op!  https://www.swbouwadvies.nl/contact

Bedrijvengids Geplaatst door
SW Bouwadvies Vastgoedbeheer & VvE Beheer

SW Bouwadvies Vastgoedbeheer & VvE Beheer

Josef Israelslaan 85, 6813 JB  Arnhem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.