Spouwmuurisolatie & Vleermuizen

Spouwmuurisolatie is een methode om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren door isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren (de spouw) aan te laten brengen.

‎Dit helpt warmteverlies te verminderen en de energierekeningen te verlagen. Er zijn verschillende producten waarmee de spouw kan worden gevuld, met ieder specifieke voor- en nadelen.

Vleermuizen

Bij het isoleren van spouwmuren moeten aannemers rekening houden met de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen. Als er vleermuizen in de spouwmuur verblijven, kan het isolatieproces hun leefomgeving verstoren. Vleermuizen zijn wettelijk beschermde dieren en hun leefomgeving mag niet worden verstoord. Een ecologisch onderzoek door een deskundige voorafgaand aan het isoleren is verplicht.

Kortom, het isoleren van spouwmuren en het behoud van vleermuizen kunnen met succes worden gecombineerd, maar dit vereist zorgvuldige planning, naleving van de wetten en het inschakelen van experts om ervoor te zorgen dat de vleermuizen geen schade ondervinden.

https://www.swbouwadvies.nl/contact

Bedrijvengids Geplaatst door
SW Bouwadvies Vastgoedbeheer & VvE Beheer

SW Bouwadvies Vastgoedbeheer & VvE Beheer

Josef Israelslaan 85, 6813 JB  Arnhem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.