Brand:Doe de deur dicht

Doe de deur dicht. Een erg simpele tip die levens kan redden wanneer er daadwerkelijk brand uitbreekt.

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

Doe de deur dicht. Een erg simpele tip die levens kan redden wanneer er daadwerkelijk brand uitbreekt. “Hé, doe de deur dicht!’ is dan ook de slogan van de campagne tijdens de Nationale Brandpreventie weken in samenwerking met de IFV, de brandweer en de Nederlandse Brandwondenstichting. Mocht er brand uitbreken, dan zorgt een gesloten binnen deur dat de rook zich minder snel kan verspreiden. De kans op overleven wordt hierdoor al snel vier keer zo groot, dan wanneer de binnendeur open staat bij brand.

Tijdens een test van de brandweer werd de proef op de som genomen. Er werd een brandje gesticht in een testwoning. Daarbij werden bij enkele kamers de deur open gelaten en bij één kamer werd de deur gesloten. Bij de kamers met de open deur was er na 5 minuten geen kans meer op overleven. Bij de gesloten deur was er na 20 minuten geen overlevingskans meer. Een behoorlijk verschil. Nieuwsgierig? Bekijk de test hier.

Rook is gevaarlijker dan vuur

Rook is behoorlijk giftig en is gevaarlijker voor de gezondheid dan vuur. Binnendeuren bepalen hoe snel de rook zich kan verspreiden naar andere ruimten. Een gesloten binnendeur zorgt ervoor dat de rook zich minder snel kan verspreiden en vergroot daarom de overlevingskans. Hetzelfde principe geldt voor de branddeuren van Hoefnagels. De branddeur zorgt ervoor dat het vuur en de rook zich niet kan verspreiden naar andere ruimten.

Professionele branddeuren

Professionele brandwerende deuren van Hoefnagels zorgen er voor dat de brand in zijn hok blijft en mensen veilig blijven. Met een brandwerende deur van Hoefnagels is de overlevingskans zelfs veel groter dan wanneer je geen brandwerende deur hebt. Een branddeur van Hoefnagels is tot 120 minuten  brandwerend  getest. Dat vergroot de overlevingskans bij brand enorm.

Onderhoud en keuring van de deur zijn cruciaal voor een goede afloop bij brand. Alleen wanneer de deur goed onderhouden en gekeurd is, kan brandwerendheid voor een bepaalde duur worden gegarandeerd. Neem contact op voor meer informatie. 

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.