Slagboom nodig?

Parkeren onbevoegden op uw parkeerplaats? Een slagboom van Portacon biedt uitkomst.

Geplaatst door: Portacon

Voor wie is een slagboom geschikt?

Een ideaal middel om een toegang tot een (privé) parkeerplaats of openbaar terrein te controleren en te beheren is een slagboom. U bepaalt wie er door een slagboom gaat en op welke tijdstippen iemand toegang heeft. Dit is allemaal eenvoudig te realiseren met een slagboom van Beninca en toegangscontrole systeem van Portacon. Voor de onderstaande situaties en doelgroepen zijn de slagbomen uitermate geschikt.

 • parkeerterreinen
 • privé parkeerplaatsen
 • campings
 • jachthavens
 • VVE's

Wilt u de slagboom gebruiken voor controle of afsluiting?

Er zijn veel systemen op de markt om het verkeer op een parkeerplaats te doseren en te controleren of om een parkeerplaats af te sluiten in verband met veiligheidsoverwegingen. Wilt u uw terrein volledig afsluiten voor onbevoegden en mag niemand buiten bepaalde tijden op uw terrein komen, dan is een toegangspoort een beter hulpmiddel dan een slagboom. Immers kan iedereen kan een slagboom lopend passeren en een slagboom is ook niet geschikt in erg vandalisme gevoelige omgevingen. 

Een slagboom gebruikt u vooral om de toegang naar uw (gezamenlijke) parkeerplaats te beheren, te doseren en te controleren. Geregistreerde gebruikers mogen naar binnen via bijvoorbeeld een handzender, proximitybadge, GSM module, intercom of kentekenherkenning.

Een slagboom of misschien een verkeerspaal?

Is een verkeerspaal misschien een betere optie dan een slagboom? Met een verkeerspaal of ook wel bollard genoemd kan een terrein ook afgesloten worden. In vandalisme gevoelige omgevingen is een verkeerspaal geschikter dan een slagboom. Aan het gebruik van een verkeerspaal kleven ook veel nadelen. Een slagboom werkt sneller en effectiever en komt van boven naar beneden en is goed zichtbaar vanuit een auto. Alle slagbomen zijn voorzien van een rubberen strip, wanneer tijdens het naar beneden gaan een voertuig wordt geraakt, dan zal door de obstakeldetectie de slagboom onmiddellijk weer openen. Schades aan auto's zijn er (bijna) niet.

Een verkeerspaal komt vanuit de grond naar boven en is niet goed zichtbaar, het is bij een verkeerspaal dus altijd noodzakelijk om verkeerslichten te gebruiken. Maar zelfs bij het gebruik van verkeerslichten worden verkeerspalen regelmatig aangereden door auto's en veroorzaken daardoor vaak grote schades. Om het verkeer naar en vanaf het parkeerterrein goed te regelen is daarom een slagboom toch in veel gevallen een betere optie.

Hoe beheer ik een slagboominstallatie?

Een slagboom kan door diverse pulsgevers bedient worden. Een drukknop, handzender, proximitylezer, GSM module, kentekenherkenning, of intercomsysteem zijn hier enkele voorbeelden van. Uiteraard kunnen diverse pulsgevers ook in combinatie worden gebruikt.

Een eenvoudig maar doeltreffend toegangscontrolesysteem is de INTRABOX GSM ontvanger van de fabrikant Intratone. Dit systeem is verkrijgbaar inclusief toebehoren voor € 250,00. Deze module is voorzien van een GSM abonnement waarbij de kosten al verrekend zijn in de aanschafprijs en u geen maandelijkse vaste kosten heeft.

Via een webbased omgeving beheert u volledig uw toegang. Het systeem is geschikt voor maximaal 10.000 gebruikers en de onderstaande opties zijn standaard inbegrepen. Dit systeem is erg geschikt voor VVE's en parken waar niet dagelijks gebruikers worden toegevoegd.

 • Standaard ingebouwde ontvanger
 • Namen kunnen gekoppeld worden aan unieke afstandsbedieningen
 • Het openen kan via uw GSM telefoon
 • Tijdblokken voor continue open is standaard instelbaar
 • Tijdschema's voor toegang per gebruikersgroep instelbaar
 • Evenementen kunnen tot 3 maand terug gelezen worden
 • Eenvoudig Nederlandstalig beheer voor toevoegen, aanpassen en verwijderen van gebruikers zenders en telefoonnummers

Uiteraard zijn er nog diverse andere toegangscontrolesystemen zoals de ATRIUM toegangscontrole van CDVI. Alle bovenstaande opties zijn hier ook standaard aanwezig, maar hiervoor is wel een netwerkverbinding noodzakelijk. Het ATRIUM systeem is realtime en daarom uitermate geschikt voor campings, jachthavens, logistieke centra waar veel verkeer passeert en waar gebruikers (rechten) erg vaak wisselen. 

Assortiment, prijzen en info

Voor het uitgebreide assortiment slagbomen kunt u altijd de website van Portacon bezoeken.

Mocht u nog vragen hebben dan staan wij u graag telefonisch te woord, u bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom in Rijssen. De koffie staat klaar!

Wilt u een offerte ontvangen van Portacon? Vul dan het offerteformulier in.

Bedrijvengids Geplaatst door
Portacon

Portacon

Molendijk Noord 54, 7461 JG  Rijssen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.